YouTube zvijezda koja je rodila prije četiri dana otkrila da je pojela posteljicu

DESET mjeseci nakon što joj je umro tromjesečni sin Crew, youtuberica Brittani Boren Leach rodila je sina Colea

29-godišnjakinja je posteljicu poslala tvrtki koja je pretvara u kapsule kako bi je mogla pojesti. Vijest o tome je podijelila s 875 tisuća pratitelja na Instagramu.

Placentofagija, čin jedenja posteljice, postao je popularan među zvijezdama poput Kim Kardashian-West i January Jones. Oni koji to čine, vjeruju da se tako smanjuje rizik od postporođajne depresije, popravlja raspoloženje, podiže energija i pospješuje laktacija. No zdravstveni stručnjaci upozoravaju da to može dovesti do komplikacija za bebe, čak i rezultirati sepsom. 

Istraživanje je proveo američki Centar za prevenciju i kontrolu bolesti te utvrdio da je dio dojenčadi imao teškoća s disanjem nakon što su njihove majke konzumirale kapsule od posteljice koje su bile inficirane bakterijom streptokokom. 

Podsjetimo, sinčić youtuberice je na Božić prestao disati u snu. Iako je dječak odmah prevezen u bolnicu, na životu su ga naredna četiri dana održavali aparati koji su naposljetku ugašeni, a obitelj je njegove organe donirala i tako spasila tri do četiri bebe. Pokopan je u haljinici sašivenoj od njezine vjenčanice, a influencerica je priznala kako se čak i nakon najvećeg gubitka u životu susretala sa zločestim komentarima. Četiri mjeseca nakon smrti djeteta otkrila je da je trudna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.