Žena nema djecu, ali prijateljice očekuju da sudjeluje u plaćanju dadilje kad izlaze

Screenshot: Youtube

Odluka o tome želite li djecu ili ne, posve je osobna i svatko ima svoje razloge za i protiv. Jedna žena je nedavno na Redditu objasnila kako nema djecu, ali se pita griješi li što odbija sudjelovati u troškovima dadilje koja čuva djecu njezinih prijateljica kad skupa izlaze.

"Imam grupu prijateljica, nas pet. Nerazdvojne smo od srednje škole i svaka ima dijete, osim mene. Večeramo jednom mjesečno i nedavno su cure angažirale dadilju koja će čuvati njihovo četvero djece dok smo vani, za 100 dolara po satu", napisala je autorica u uvodu.

Pojasnila je da svaka prijateljica plaća jednu večeru, a iznos je uvijek jednak.

"Nakon što pojedemo, jedna od nas plati i onda se razilazimo. Ovaj tjedan bio je moj red da platim, što sam i učinila. Zagrlila sam svaku na rastanku i otišla. Kad sam došla kući, dočekala me hrpa poruka u našoj zajedničkoj grupi u kojima je pisalo da dugujem 100 dolara za čuvanje djece. Pitala sam kako, a one su rekle da je bio moj tjedan za plaćanje i da je zadovoljstvo svake od nas biti vani bez djece", nastavila je prepričavati.

Nakon što je prijateljicama rekla da nema djece pa ne zna zašto bi plaćala čuvanje njihove, one su joj uzvratile da je nepravedna jer bi i njoj trebalo biti zadovoljstvo družiti se bez djece.

"Držim se svog i neću platiti, ali mi je glupo da me doživljavaju kao nepravednu i nerazumnu jer nisam voljna platiti čuvanje djece. Koje djece? Nemam djecu", zaključila je te upitala druge griješi li u svom razmišljanju.

I roditelji i ljudi bez djece stali su na stranu korisnice.

"Imam dijete, ali to nije problem drugih", "Ako odlučim izaći i unajmim dadilju, onda je to moja odgovornost", "Nemaš dijete, ne razumijem zašto bi trebala plaćati dadilju", "Tvoje prijateljice su nepristojne. O tome su trebale razgovarati s tobom prije nego što su unajmile dadilju", "Pa zar ta djeca nemaju očeve", neki su od stotina komentara.