Žena pokazala račun za porođaj u SAD-u, ljudi komentiraju koliko to košta u svijetu

Foto: Unsplash

TikTokerica @GenZMama nedavno je rodila bez ikakvih komplikacija. Nije imala nikakvih posebnih zahtjeva, nije čak ni rodila carskim rezom, a bolnički račun ipak ju je šokirao.

Objavila je račun u kojem je otkrila da joj je bolnica svoju uslugu naplatila 51.383 dolara (47.259,51 euro). Najskuplja stavka na računu bio je trošak rađaone, koji je naplaćen 20.395 dolara (18.758,30 eura), dok je za sobu u kojoj je bila smještena nakon porođaja morala dati 17.760 dolara (16.334,76 eura).

Na računu su istaknute sve ostale stavke uključene u ukupnu cijenu, poput lijekova, laboratorijskih pretraga i epiduralne anestezije. Mama nije otkrila plaća li zdravstveno osiguranje i koliki je iznos računa njime pokriven.

@confessionsofagenzmama This was my hospital bill for giving birth in the US…….. No complications v****** birth. And before you ask, yes I requested the itemized bill #hospitalbill #hospitalbirth #babytok #momtok #firsttimemom #pregnancy #postpartum #baby #expensive #luxury ♬ original sound - GenZMama

Video je skupio 16.8 milijuna pregleda, a iznos je mnoge šokirao. Stoga su podijelili svoja iskustva i otkrili koliko porođaj košta u njihovim zemljama.

"U Finskoj nas plaćaju da rodimo", "U Grčkoj ne da ne moraš ništa platiti, nego dobiješ 2000 eura na poklon", "U Bugarskoj bi ovo koštalo oko 1000 eura", "U Norveškoj sam rodila četvero djece i morala sam samo platiti 40 eura za parking. Plaćamo između 26 i 34 posto poreza, ali naša djeca imaju besplatno obrazovanje i u školama dobivaju laptope i iPade", "U Velikoj Britaniji je to besplatno", "Francuska - besplatno i još ti daju novac", "Živim u Mađarskoj, rodila sam besplatno i kupila kuću za manje od iznosa na tvom računu. Ovo je suludo", neki su od tisuća komentara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.