Žene odgovaraju: Ako smo mi rađale s maskom, vi je možete nositi kad idete u trgovinu

MNOGI još uvijek ne prihvaćaju da su maske obavezne u javnom prijevozu i trgovinama. Odbijaju ih nositi i pronalaze različite izgovore. Jedni vjeruju da je koronavirus izmišljen, a ima i onih koji kažu da ih maske smetaju, kao i da s njima na licu ne mogu disati. 

Novopečene majke to je prilično razljutilo i odlučile su da više neće šutjeti. Naime, maske su obavezne čak i u rađaonicama pa su mnoge donijele svoju djecu na svijet s njima na licu.

“Ako ja mogu nositi masku tijekom 38-satnog porođaja, carskog reza i oporavka, možete i vi kad na sat vremena morate u nabavku namirnica”, napisala je Jai Kershner koja je sina rodila 18. lipnja. Ona ima astmu, a masku je nosila od trenutka kad je ušla u bolnicu do odlaska kući pet dana kasnije. 

Za Good Morning America je rekla da su je na komentar natjerali ljudi koji odbijaju nositi maske i dolaze u sukobe s onima koji to čine.

Njen primjer slijedile su i druge majke.

“Rađala sam 33 sata i rodila s maskom, ošamarit ću iduću osobu koja se požali jer je mora nositi.”

“Za odlazak u trgovinu trebam majicu na kojoj piše: 'Rodila sam s maskom. Gdje je tvoja?'”

“Jedna moja prijateljica je rodila prije par tjedana i upravo sam saznala da je pritom morala nositi masku. Ako se to očekuje od žene koja istiskuje dijete iz vagine, ostali to isto mogu učiniti.”

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.