Žene su nekad vjerovale da ovim kućnim trikovima mogu otkriti jesu li trudne

Foto: 123RF

ZA MNOGE žene najposebniji trenutak u životu je onaj kada su postale majke. Nedostatak mjesečnice prvi je znak koji može ukazivati ​​na trudnoću. Iako se na tržištu mogu pronaći kućni testovi koji mogu potvrditi trudnoću, u nekim dijelovima svijeta se i dalje koriste narodni trikovi iz kućne radinosti koji navodno mogu otkriti trudnoću. No za većinu su takvi načini provjeravanja stvar prošlosti.

Napredovanjem medicine smo dobili puno drugih mogućnosti, ali zanimljivo je kako se nekada provjeravala trudnoća.

1. Prah za izbjeljivanje

Kaže se da ova metoda daje najtočniji i najbrži rezultat u odnosu na druge metode iz kućne radinosti.

Uzmite čistu posudu i sakupljajte u nju mokraću. Mokraći dodajte malo praha za izbjeljivanje i pravilno ga promiješajte kako biste izbjegli grudice. Ako smjesa stvara pjenu, trudni ste, a ako nema pjene, niste trudni.

2. Šećer

Ova je metoda bila najraširenija kada nisu bili dostupni kućni testovi za trudnoću.

Stavite jednu žlicu šećera u posudu i dodajte joj jednu žlicu urina. Provjerite kako šećer reagira nakon što ga polijete mokraćom. Ako šećer počne stvarati grudice, to znači da ste trudni, a ako se šećer brzo otopi, niste trudni.

Naime, hormon hCG, koji se oslobađa iz urina, ne dopušta da se šećer pravilno otopi.

3. Pasta za zube

Možete koristiti bilo koju pastu za zube, ali pazite da bude bijele boje.

Stavite u posudu dvije žlice bijele zubne paste i dodajte joj uzorak urina. Ako zubna pasta promijeni boju i postane pjenasta, trudni ste.

4. Ocat

Da, čak i ocat može vam pomoći u testiranju trudnoće. Zapamtite, za ovaj test trebat će vam bijeli ocat.

U plastičnu posudu stavite dvije žlice bijelog octa. Dodajte mu urin i pravilno ga promiješajte. Ako ocat promijeni boju i stvara mjehuriće, trudni ste, a ako nema promjene, niste trudni.

5. Sol

Ovaj test djeluje baš poput testa sa šećerom i trebate slijediti iste korake. Mokraću i sol treba pomiješati u jednakim dijelovima. Pričekajte minutu. Ako sol tvori kremasto bijele grudice, to znači pozitivan rezultat. Ako se takav učinak ne primijeti, to može značiti da niste trudni. Naravno, ovaj test se opet temelji na tradiciji i nema znanstvenih dokaza koji bi to potkrijepili.

6. Sapun

Za izvođenje ovog testa možete koristiti bilo koju vrstu sapuna za kupanje. Uzmite mali komad sapuna i polijte ga urinom. Ako stvara mjehuriće, znači da ste trudni, a ako ne stvara, niste trudni.

7. Soda bikarbona

Uzmite dvije žlice sode bikarbone i dodajte joj dvije žlice mokraće. Sada promatrajte reakciju. Ako vidite mjehuriće poput onih kada otvarate bocu gaziranog pića, trudni ste.

8. Vino

Uzmite pola šalice vina i dodajte mu jednaku količinu urina. Promiješajte i pričekajte 10 minuta. Ako se izvorna boja vina promijeni, to znači da ste trudni.

 

Za sve ove testove upotrijebite prvi urin u danu jer ima veću razinu hCG-a. Obavezno koristite čistu plastičnu posudu za sakupljanje urina te prikupite znatnu količinu urina za test. Ako je premalo, možda neće biti dovoljno za točan rezultat. Osim toga, pričekajte pet do 10 minuta da se pojavi reakcija, savjetuje Times Of India.

Jesu li ovi testovi znanstveno pouzdani?

Iako su mnoge generacije koristile domaće testove i iza njihove upotrebe stoji dugačka povijest, ne postoji znanstveni dokaz da bilo koji od ovih testova daje 100 posto točan rezultat. Svaki rezultat može biti i slučajnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.