15. godišnjica filma "Save The Last Dance": Otkrivamo nepoznate činjenice i gdje su glumci danas

Foto: Screenshot Youtube, Press Foto, Glamour

PRIJE "Step Up"-a, tu je bio "Save The Last Dance".

A slavni teen film, jučer je proslavio svoju 15. godišnjicu, što nas je još jednom podsjetilo na to koliko smo stare.
 
 
Priča o djevojci, koja se spletom nesretnih životnih okolnosti našla u srednjoj školi, u kojoj se s pravom osjećala kao uljez, osvojila nas je davne 2001. godine, a moramo priznati kako još dan danas znamo pogledati film, kada su u pitanju ženska druženja.
 
Glavne uloge u filmu, koji je bio preteča svih ostalih popularnih filmova s ljubavnom i plesnom tematikom, imali su Julia Stiles i Sean Patrick Thomas, čija je ljubav pobijedila sve probleme, koji su im se našli na putu.
 
 
Danas popularna glumica Kerry Washington, zvijezda serije "Scandal", također je imala ulogu u filmu, i to onu sestre Dereka Reynoldsa, kojeg je utjelovio Sean Patrick.
 
 
 
I dok kritičari nisu bili nimalo oduševljeni filmom, on je pokupio nekoliko nagrada, ali i osvojio naša srca, a slavni glumac i režiser Clint Eastwood jednom ga je prilikom nazvao "iznenađujuće uspješnim".

I soundtrack filma postigao je veliki uspjeh, a on je prožet elementima r'n'b-a i hip hopa, na kojem su radili brojni slavni izvođači poput Snoop Dogga, Ice Cubea i Pink, ali i Fredra Starra, jednog od članova popularne grupe Onyx, koji se također pojavljuje u filmu u sporednoj ulozi i koji je igrao glavnu ulogu u stvaranju soundtracka. Fredro je poznat i kao suprug naše prelijepe manekenke Korine Longin, a par trenutno očekuje svoje drugo dijete.
 
 
Jedna od zanimljivosti, koju možda nisi znala o filmu, prati glavnog glumca, koji je u vrijeme snimanja imao 31 godinu, no odlično se snašao u ulozi tinejdžera. 
 
I dok su u prvom nastavku filma "Step Up", supružnici Jenna Dewan i Channing Tatum bili profesionalni plesači, u ovom filmu jedina koja je imala profesionalne treninge, bila je Julia Stiles, iako danas možda ovi pokreti nekome izgledaju čudno i smiješno. No, ipak je to bila 2001. godina.
 
 
Koreograf filma, ujedno je bio i koreograf slavnim Backstreet Boysima, a scena u kojoj Sara pleše sa stolicom, na drugoj audiciji za prestižni Julliard, inspirirana je spotom za pjesmu "As Long As You Love Me".  Naime, radi se o identičnoj koreografiji, ako to dosad nisi znala.

Ljubomornu bivšu djevojku glavnog lika, u filmu je odlično odglumila Bianca Lawson, koju su mnogi tada usporedili s pjevačicom Aaliyah-om, no samo po izgledu. Biancu smo posljednje vidjeli u ulogama u popularnim serijama "Pretty Little Liars", "The Vampire Diaries" i "Teen Wolf".
 
 
 
Julia Stiles bila je jedna od perspektivnijih holivudskih glumica, a njezino povlačenje iz filmskog svijeta i dan danas je ostalo misterija. Danas je poznata po radu s brojnim udrugama za ljudska prava, jedno je vrijeme bila i veganka, no nakon što joj je dijagnosticirana anemija, Julia je morala promijeniti navike. Što se tiče njezinog privatnog života, sama je prije nekoliko dana objavila zaruke s kamermanom Prestonom J. Cookom, s kojim je 2015. godine radila na filmu "Go With Me".
 
 
Sean Patrick Thomas danas ima 45 godina te je sretno oženjen s glumicom Aonikom Laurent, s kojom ima i dvoje djece. Prije uloge u spomenutom filmu, Patrick se 1999. godine pojavio i u filmu "Cruel Intensions", a nakon nje nije ostvario neke zapaženije filmske uloge.
 
 
Nekako nam se čini da je večeras idealno vrijeme da ovaj film pogledamo još jednom...

 

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.