Cro-A-Porter, druga večer: Afrički motivi Damira Begovića i Domagoja Štimaca razbuktali modne strasti

Foto: Goran Matijašec, Cropix/Marko Todorov

DRUGA večer najprestižnije modne manifestacije u Hrvatskoj mnoge je ostavila bez daha. Naime, ovogodišnji 21.po redu Cro A Porter, ponovno nas je ugostio u Kući za ljude i umjetnost-LAUBA, gdje su svoje najmaštovitije kreacije predstavila neka od najvećih domaćih modnih imena.

XD Xenia Design

Večer je otvorila revija dizajnerice istančanog ukusa, Ksenije Vrbanić, poznatije po svom brandu Xenia Design.  Kolekcija čine prepoznatljive široke tunike geometrijskih oblika, strukirani, strogi, asimetrični sakoi, u kontrastu sa ženstvenim košuljama, bluzama od nježnih materijala kao što je svila, s puno nabora i ovratnika. Ksenija se i ove godine odlučila poigrati s tkaninama te je omekšala ekstravagantne sive i crne "muške" deblje materijale  s ponekim transparentnim detaljem u kobalt plavoj boji. Sve u svemu, kolekciju se može opisati kao moćnu!

Tamara Bombardelli

Druga večer CAP-a imala je poseban značaj za dizajnericu Tamaru Bombardelli koja je dosad surađivala s modnim brandom "Madame Demode", a sinoć predstavila prvu samostalnu kolekciju pod nazivom "Minimalno Ciganski". Kao što i sam naziv kolekcije govori, Tamara je odlučila razbiti minimalizam s pokojim romskim detaljem, među kojima prednjače rese i ručno rađene aplikacije na koži. Cijela revija zapečaćena je Tamarinim spektakularnim izlaskom na pistu kojim je pokazala kako zna i na ovakvom događaju napraviti atmosferu i podići publiku na noge.

Ivan Mann

Priznati europski dizajner Ivan Mandžukić koji se krije iza modnog branda Ivan Man svojom muškom kolekcijom je dokazao kako ružičasta boja nije rezervirana samo za pripadnice ljepšeg spola. Čiste linije i ravni krojevi košulja i hlača, zanimljivi prorezi na leđima, u kombinaciji s nježnim bojama, naočalama "Lennonicama" i zalizanim frizurama, kolekciji su dali dječački, vintage prizvuk.

Matevž Faganel

Jedan od najboljih slovenskih dizajnera predstavio je svoju 10. po redu kolekciju koja je izmamila uzdahe sveprisutnih. Dugačkim haljinama laganih materijala, čistim linijama sakoa i hlača, laganim prozirnim košuljama, prugastim uzorkom i prekrasnim kombinacijama boja, kolekciju se može opisati kao dašak francuskog chica suprotstavljenog minimalizmom koja oduševljava sofisticiranu ženu koja točno zna što želi. 

Vain

Dizajnerski dvojac Timy Šarec i Ivan Badanjak predstavili su sinoć svoje prvu kolekciju pod nazivom Vain by Vain. Iako su dosad surađivali na produkcijskim tv projektima, dokazali su se na drugoj večeri CAP-a te su svojim modnim kreacijama doveli tamne boje, čipku i muslin do posve nove razine ekstravagancije i profinjenosti.

Damir Begović i Domagoj Štimac


Prva zajednička revija ovog dizajnerskog dua već na samom početku dobila je pljesak. Inspirirani afričkim plemenima, ovaj zanimljiv modni dvojac je u svojoj lepršavoj ljetnoj kolekciji predstavio zapanjujuće i dosad neviđene kombinacije životinjskog uzorka, perja i neobičnih materijala od kojih su nastale vrlo zanimljive modne kreacije za kojima će poludjeti hrvatska, a zatim i svjetska modna scena.

Dioralop


Najočekivanija revija dizajnerica Andreje Bistričić i Maje Merlić osvježila je avangardnu modnu scenu u Hrvatskoj. Prepoznatljivi krojevi i još prepoznatljiviji polaroidni printevi dodatno su naglašeni crno bijelim elementima te bogatstvom teksture, a neobično dugačke tunike istaknute su brojnim prorezima.Neobičnim frizurama i šminkom zapečaćen je ovaj modni spektakl, a Andreja i Maja još jednom su s razlogom proglašene kraljicama večeri.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.