Koji je ženski lik iz TV serija najpopularniji među gledateljima?

Foto: Screenshot Youtube, Giphy

PO njoj je ime dobila i jedna od slavnih mačaka Taylor Swift.

Marketinška agencija Trailer Park željela je saznati odgovor na pitanje, koji je ženski lik s malih ekrana najpopularniji među gledateljima pa je u tu svrhu provela malo istraživanje na 1200 ljudi, žena i muškaraca, koji televiziju gledaju barem 7 sati tjedno.
 
 
Sudionici su morali opisati svoje omiljene ženske likove na televiziji, osobine koje žele vidjeti kod istih te omiljene muške i ženske televizijske priče.
 
Rezultati su otkrili sljedeće: 21 posto ispitanika otkrilo je kako im je najdraži ženski lik neustrašiva detektivka Olivia Benson iz serije "Zakon i red", slijedi ju Cookie Lyon iz serije "Empire", a zatim lijepa Daenerys Targaryen iz "Igre prijestolja".
 
Pomalo nama iritantna Meredith Grey iz "Uvoda u anatomiju" našla se na visokom 4. mjestu, na petom Olivia Pope iz serije "Skandal", a razni likovi Jessice Lage iz "Američke horor priče" na šestom.
 
 
Mariska Hargitay, koja jen utjelovila detektivku Oliviju, imala je jasno vodstvo među ženama i muškarcima gotovo svih dobnih skupina, osim kod onih od 18-24 godine, kojima je omiljeni lik Daenerys Targaryen.
 
 
A ako se pitaš zašto Olivija, odgovor je jasan: inteligentna je, hrabra i suosjećajna,a osim toga, publika se nikako ne može zasititi napetih detektivskih priča.
 
Koji je tvoj omiljeni ženski lik?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.