Potencijalni razlozi zašto ne dobivaš promaknuće

Foto: Shape
 
MOŽDA je problem u tebi.
 
1. Nisi timski igrač
 
Naravno da možeš raditi samostalno, ali to ne znači da možeš samo tako ignorirati ostale ljude te im ne pomagati. "Rad s drugima znači dobivanje njihove podrške onda kada dođe vrijeme da moraju navijati za vas", otkriva Katherine Brooks, autorica priručnika "14 Bad Habits That Can Cost You Your Job".
 
2. Loša si s vremenom
 
Kašnjenje je strogo zabranjeno i neprofesionalno, a tebi se to prečesto događa. Također, dogodit će se da ćeš koji put nositi posao doma, no ni to se ne bi trebalo prečesto događati. Pogotovo ako si sama svjesna da si mogla sve stići unutar radnog vremena.
 
3. Previše se žališ
 
A to je ono što niti jedan poslodavac ne želi vidjeti ili čuti. "Negativni zaposlenici često se nazivaju karcinomom, koji će na kraju morati izać van." Ako ti se nešto ne sviđa ili te smeta, pokušaj smireno i pristojno razgovarati sa svojim šefom. Ako se ni tada ništa ne promijeni, jednostavno pronađi način kako da se pomiriš s tim, s obzirom da ti trebaš taj posao, a ne obrnuto.
 
4. Preispituješ svaku šefovu odluku
 
Vrline su važne, zato nemoj biti nepristojna. Postoje odluke koje se tebe jednostavno ne tiču i tako bi trebalo i ostati. Možeš u svoje privatno vrijeme raspravljati o njima, ali nipošto pred šefom, koji je te odluke donio. 
 
5. Ne znaš primiti kritiku
 
Ako i dalje misliš kako je svaka kritika zlonamjerna, to može biti veliki problem. Kad drugačije postaviš stvari, nećeš svaki komentar doživljavati kao napad na sebe te se nećeš morati odmah početi opravdavati. Uvaži svaku konstruktivnu kritiku, uči na greškama i postani bolja.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.