Prestani "pratiti" potencijalne frajere preko interneta i unaprijedi svoj ljubavni život

Foto: Shutterstock

ŠTO obično radite prije prvog spoja? Osim što ste nervozne i spremate se po nekoliko sati kako bi zablistale? Pokušavate li putem društvenih mreža saznati što više informacija o njemu?

Neke žene za to koriste LinkedIn ili Twitter, no najveći dio, njih 48%, koristi Facebook. No, može li društvena mreža zamijeniti prvi spoj i čari upoznavanja druge osobe „uživo“? Nipošto, tvrde stručnjaci. Takva vrsta informiranja zapravo može biti vrlo štetna. Zamislite situaciju kada otvorite njegov album sa slikama, a na njima samo slike izlazaka. Što ćete prvo pomisliti? Da taj dečko ne radi ništa osim što "banči" s frendovima. Zatim ćete priču još dodatno začiniti sumnjama poput "sigurno ima hrpu cura", "nije on za ozbiljnu vezu" i slično, čime ćete u sekundi stvoriti možda potpuno krivu sliku o njemu, a još niste ni popili tu prvu kavu.

Čak 49 posto žena bi otkazalo prvi spoj zbog online informacija, otkriva Glamour. Također, niti jedan status ili slika ne može zamijeniti njegovo ponašanje "uživo" – ton glasa, izraz lica, pokrete i slično. "Je li netko vaš potencijalni partner, najbolje će te otkriti ako ga gledate u oči", tvrdi Brian Alexander, autor ljubavnih priručnika.

"Pogled je jedan od glavnih alata kojma se ljudi koriste kako bi otkrili tuđe namjere." Također, pregledavanjem tuđih online života postajemo sve kritičniji. Samo jedna informacija koja nam se ne sviđa, može nas totalno ohladiti od nekoga, a na takav način osoba ne dobiva mogućnost da se objasni i promijeni mišljenje o sebi.

Zato drage naše, uživajte u prvim spojevima, otkrivajte stvari u četiri oka i nemojte Facebook i ostale društvene mreže doživljavati preozbiljno. Pogotovo kada je u pitanju ljubav.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.