Slavni modni fotograf Peter Lindbergh sinoć u Zagrebu otvorio jedinu europsku izložbu ove godine

Foto: Press

ZAGREB je još jednom pokazao kako je nezaobilazna stanica raznih europskih događanja.

Velikan modne fotografije i jedna od najvećih svjetskih zvijezda suvremene fotografije, Peter Linbergh, sinoć je u Domu Hrvatskih likovnih umjetnika otvorio svoju izložbu, u sklopu koje je predstavio više od 150 fotografija.
 
 
Fotografije su razvrstane u dvije umjetničke serije "Images of Women" i "The Unknown", a nastale su u posljednjih dvadesetak godina. 
 
"Na zagrebačkoj izložbi predstavljam izbor radova iz dvije serije svojih fotografija koje sam snimio ranije tijekom karijere. Riječ je o fotografijama iz serije 'Images of Woman', s radovima koji su definirali i stvorili novi pojam ženstvenosti krajem 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, na kojima sam surađivao s najvećim i najpoznatijim supermodelima u povijesti mode i fotografije. Drugi dio čine fotografije iz opusa 'The Unknown', u kojem su ljudska bića, akteri fotografija - slavni supermodeli, filmske zvijezde ali i 'obični ljudi', izloženi strahu koji još uvijek nisu spoznali, u kojem je sve fikcija", otkrio je slavni fotograf.
 
 
Lindbergh je u Zagrebu predstavio i svoju video instalaciju koju ovoga puta pak pokazuje u potpuno novom obliku – premijerno upotpunjenu zvučnom kulisom koju je stvorio njegov najstariji sin Benjamin. Do sada su ovu video instalaciju, ali bez zvučne kulise, mogli vidjeti samo oni koji su se prošle godine našli u Kini.
 
 
Posebnost ove izložbe leži i u tome što je to prva Lindberghova izložba u ovom dijelu Europe od 1998. godine te jedina europska samostalna izložba u ovoj godini.  
 
Upravo zato, Zagreb se s pravom može pohvaliti ovakvim događajem. Oduševljenje nije krio ni sam Peter, koji je oduševljen prostorom te se sinoć pred brojnim uzvanicima zahvalio na lijepom dočeku.
 
 
Izložba će biti otvorena do 10. svibnja.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.