Želiš biti uspješni zaposlenik? Ovo su stvari koje moraš izbjegavati!

Foto: Flair

AKO želiš biti uspješni zaposlenik, ovo su greške koje ne bi trebala raditi.

Ovaj put odlučili smo izostaviti stvari poput nepoštivanja dress code-a, tračanja i svađanja s kolegama, koji su logični sami po sebi.
 
1. Moraš biti timski igrač
 
Ako želiš biti uspješna na radnom mjestu, moraš razviti vještine, koje će ti omogućiti da radiš zajedno sa svojim kolegama i budeš vrijedan dio tima, kad je to potrebno, a to će biti često. To će ti pomoći izgraditi dobar odnos s kolegama i sa šefom. Također, ako izbjegavaš komunikaciju s njima tijekom pauze, pokrećeš rizik da te oni neće vidjeti kao timskog igrača.
 
2. "To nije moj posao"
 
Ako želiš biti dobar zaposlenik i očekuješ bolje radno mjesto i plaću, morat ćeš obavljati i zadatke koji nisu bili u opisu tvog radnog mjesta. Prema tome, ako ti šef  kaže da nešto obaviš, što realno ne bi trebala, nipošto nemoj izgovoriti onu staru: "to nije moj posao". Osim ako te briga za tvoje radno mjesto.
 
3. Prebacivanje krivnje na druge
 
Jedna od iritantnijih stvari koju možeš napraviti jest prebacivati krivnju na druge, kako bi sebi spasila obraz. Ako ste kao tim loše obavili posao, svi jednako morate preuzeti krivnju i poslušati što vam nadređeni ima za reći. Upiranjem prsta u nekoga, samo ćeš si stvoriti lošu reputaciju i ljutnju kolega, a ni šef neće na to gledati kao nešto pozitivno.
 
4. Loš humor

To mnogi zaposlenici često zaboravljaju, ali prljave šale i one koje uključuju neku vrstu flerta, pokušaj zadržati za svoje privatno vrijeme i prijatelje, koji znaju da se radi o šali, jer te poznaju.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.