Znanstvena otkrića na jednom mjestu: Što žene (ne) vole kod muškaraca

"ŠTO žene uistinu žele?" pitanje je kojim muškarci često razbijaju glavu. Prema tvrdnjama muškaraca jedino što je kod nas sigurno jest to da smo iracionalna, čudna i nepredvidljiva bića čija se mišljenja mijenjaju iz dana u dan. Kao da mi za njih mislimo nešto drugačije. Da to pitanje ne bi ostalo visjeti u zraku skupila se svjetska ekipa stručnjaka i pokušala dati odgovore. Dokaz da znanost ne može objasniti ljubav i više je nego očigledan:

Smiješak? Ne, hvala.

Na sveučilištu u Britanskoj Kolumbiji sproveli su istraživanje i dobili, blago rečeno, čudnovat rezultat. Naime, zaključili su kako su ženama najodbojniji muškarci koji se kese, odnosno cere. Nisu sigurni zašto je smiješak toliko odbojan ženskome rodu, ali vjeruju kako je to povezano s nekim davnim, primitivnim instinktima. Kod primata smiješak označava strah i simbol je podčinjavanja. Ovo je izvrsna vijest za muškarce koji su vječni mrgudi! Što onda privlači žensku pažnju? Glasni, tamni i ponosni alfa mužjaci.

Prosječni izgled? Uzimamo!


Istraživanje sveučilišta u Teksasu potvrđuju tvrdnju kako ženke u životinjskom svijetu ne biraju paunove s najljepšim i najbogatijim perjem, već čine upravo suprotno. Zaključuju kako je za to glavni krivac strah. Dokazano je kako će one upečatljivije mužjake prije napasti predator i prožvakati ih za ručak, nego što će to biti slučaj s mužjacima prosječnoga izgleda. Tako je i s ljudskom vrstom. Možda je u pitanju strah od toga da će lijepe muškarce napadati više žena, a možda je u pitanju činjenica da žena mora biti ljepši dio para.

Preferiramo "feminiziranije" tipove

Iz Škotske nam dolazi objašnjenje zašto žene sline za malim Bieberom! Studija Aberdeenskog sveučilišta temeljena je na pokazivanju dviju fotografija s neznatnim razlikama ženskim ispitanicama. Na jednoj je bio muškarac koji je imao užu čeljust i okruglaste oči (odlike ženskoga roda), a na drugoj muškarac sa širokom čeljusti i duguljastim očima. Skoro da ne vjerujemo u istinitost ove tvrdnje, ali izgleda kako žene više vole muškarce koji djeluju kao curice. No u zemljama sa slabim životnim standardima žene će prije birati muževnije primjerke, dok se u zemljama s boljim životnim standardom dame odlučuju za ženskaste tipove. Vjeruje se kako je razlog tome sposobnost bolje reprodukcije u muškaraca s krajnje muževnim karakteristikama. U bogatijim zemljama žene si dopuštaju luksuz odabira te zbog činjenice da se s alfa muškarcima teže slažu, biraju one koji imaju više ženskih osobina.

Veličina nije bitna, ali širina je

Teksaško sveučilište potvrdilo je kako čak 90 posto žena nije bitna dužina muškog spolnog organa, već širina! Toliko o tome da ženama nije bitno kakav muškarci "alat" posjeduju.

Palimo se na homoseksualce

Znanstvenici iz Kingstona u Ontariju nam tvrde da su žene sklone lagati kad ih se priupita što ih to točno napaljuje. Tako su se dosjetili da bi mogli spojiti senzore na ženske genitalije i puštati im heteroseksualne i gay porniće, te one u kojima ljudi masturbiraju solo. Senzori su pokazivali jedno, a žene su tvrdile drugo. Nikako nisu htjele priznati kako im je najviše napaljujuće bilo gledati muškarca s drugim muškarcem! Ovaj trik je palio čak i s lezbijkama! Možda u tome leži odgovor na pitanje zašto je sve više popularno prijateljstvo između gay momaka i hetero djevojaka.

Plesači salse i tanga su nam neodoljivi


Sa sjeveroistoka Engleske dolazi nam vijest da žene naprosto ne mogu odoljeti  plesnim pokretima kakve  je izvodio kralj rock'n'rolla – Elvis. Žene procjenjuju frajere po njihovim plesnim sposobnostima koje im ukazuju na  zdravlje, snagu, fizičku formu i, što je najbitnije, mogućnost pružanja orgazma potencijalnih im partnera. Istraživači su zaključili da najbolje prolaze plesači koji mrdaju rukama, nogama, vratom i kukovima. Dakle, oni koji se bacaju na sve strane prije će privući ženu nego oni koji stoje u kutu i sramežljivo promatraju plesni podij.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.