Balmain ludnica se nastavlja: Roba se preprodaje za sulude cifre, a cure se žale da su veličine minijaturne

Foto: eBay, Instagram, Splash

SVI koji su bili u zagrebačkom H&M-u kad je u prodaju puštena kolekcija "Balmain za H&M" ili su vidjeli snimke bijesnog stampeda kako divljački trga robu sa stalaka, zgrozili su se nad idejom odjeća može izazvati takvu pohlepu, a vjerojatno i zapitali - odakle ljudima koji su vješto ugrabili po 5-6 komada iz kolekcije novac?

Cirkus u cijelom svijetu

Ovakvo trganje za odjećom koja i dalje nije isključivo dizajnerska, mnogi su pripisali hrvatskom mentalitetu, no doznajemo kako je slična stvar bila u cijelom svijetu, pa čak i Dubaiju gdje si žene uglavnom mogu priuštiti i "prave" Balmain komade.

Tko je kriv?

Mnogi zbog te ludnice krive popularnost francuske modne kuće, ali i cure iz klana Kardashian/Jenner koje su dobro izreklamirale ovu kolekciju. Sama Kendall zaštitno je lice ove kolekcije, i popularna Kylie viđena je u top modelima, a poznato je da Kanye i Kim obožavaju Balmain. Dapače, ni mala North West ne ide ni na balet bez svoje Balmain jaknice. S druge strane su oni koji su kupili što više komada kako bi ih preprodali, ali opet zbog toga što su bili sigurni da će imati dovoljno kupaca.

Internet se izruguje

Na temu ovog događaja već su nastale brojne fore na internetu, a ako samo bacite pogled na eBay vidjet ćete kako se odjeća prodaje po suludim ciframa!

Sulude cijene na eBayju

Tako crno-zlatna haljina u kojoj je jednom snimljena Kylie Jenner sada dostiže cijenu od 790 funti ( u dućanu je bila 299 funti), a cjenkanje za nju još nije gotovo. Bijelo crna haljina u kojoj je snimljena Gigi Hadid dostiže cijenu od 940 funti (u dućanu je bila 399 funti), a za one nešto skromnijih mogućnosti tu je zelena minica po 330 funti (u dućanu je bila 119 funti).

Ovo su samo neki primjeri s eBayja koji je trenutno krcat primjercima koje su žene i muškarci diljem svijeta dograbili u H&M-u ovog tjedna, no najluđe od toga je što očigledno postoji hrpa ljudi koja prestižne komade i dalje želi kupiti, bez obzira na cijenu.

Još jedna, jako važna informacija...

Uz šale, zgrožene komentare i fotke iz dućana, internetom se proširila još jedna vijest - brojevi modela iz ove kolekcije jako su mali pa je potrebno uzeti veći broj.

Šteta što je iz modne bajke nastala tako ružna priča...

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.