Beauty Jar: Družila sam se s make-up artistom Kim Kardashian i od njega naučila super trikove

Privatni album, Instagram

NEDAVNO sam imala priliku prisustvovati Masterclassu Maria Dedivanovića održanom u glavnom gradu Albanije, Tirani. 

Sa svojih osamnaest godina iskustva u kozmetičkoj industriji, zbilja je stručnjak u tome što radi. Ovo je bio njegov prvi Masterclass održan u Europi i ciljano je izabrao Balkanski poluotok s obzirom na to da je porijeklom Albanac. Njegovi Masterclassovi zaradili su kultni status, prepoznati su diljem svijeta te u svjetskoj kozmetičkoj industriji slove kao najbolji od najboljih! Mario je poznat kao "kralj konturiranja" te je godinama bio vizažist od povjerenja Kim Kardashian za crveni tepih i svečane evente.

Oduvijek sam se divila Mariju; meni kao vizažistici bio je godinama velika inspiracija. Njegove su tehnike vrlo originalne i neke trikove nikada nisam isprobala niti čula prije prisustvovanja njegovom Masterclassu. 

Danas ću podijeliti s vama deset Marijevih tajnih trikova za besprijekoran make-up: 

1. Mario ne koristi primer za lice niti primer za područje oko očiju. Jedan od njegovih omiljenih proizvoda koje koristi kao podlogu jest bogata hidratantna krema. Nanosi je i ispod očiju umjesto kreme za područje oko očiju. Za kapke jednostavno koristi korektor jednu nijansu svjetliji od tona kože. 

2. Počinje i završava s obrvama i očima. Kapke i donju liniju trepavica nadograđuje i dorađuje olovkom za oči i sjenilima po potrebi, kada vidi koliko sjenila i tuša/olovke oko može podnijeti. Ovim se trikom postiže bolja simetrija lica. 

3. Ne voli Instagram obrve i preferira korištenje uske, precizne olovke za obrve, nijansu svjetlije od prirodne boje obrva kako bi im dao prirodniji i čišći izgled. Tijekom edukacije na modelu je koristio definer za obrve u svijetlo smeđoj boji. Svaku dlačicu obrve posebno iscrtava fokusirajući se na luk i završetak obrve. Također lagano označava obrve kako bi dobio visinu i oblik koji želi i kako bi bio što sličniji s obje strane, pa označene dijelove puni brzopoteznim iscrtavanjem olovkom za obrve.

Obrve radi prve jer vjeruje da su one okvir cijelog lica.  

4. S tekućim puderom ide na jednu nijansu tamniju od prirodne jer čini kožu zdravijom. Također, puder nanosi i po vratu i dekolteu ako klijentica nosi haljinu ili top koji otkriva te dijelove.  

5. Puder prvo nanosi mekanim, buffing kistom blago zaobljenog vrha. Zatim spužvicom za make-up izvodi takozvanu "push, roll, and bounce" tehniku kako bi dopustio da se tekući puder u potpunosti stopi s kožom. Na ovaj način dobivate pokrivenost, ali vaša koža i dalje izgleda kao koža, a ne kao tanka, vidljiva maska pudera.  

6. Preferira koristiti kremasti puder oko 2/3 tamnije nijanse od tekućeg pudera za konturiranje vanjskih rubova lica. Selektira toplije tonove kremastog pudera za konturiranje rubova lica i jagodica. Nije koristio nikakvu paletu za konturiranje! Toplije konture stvaraju prirodni, osunčani i brončani izgled, osobito ako imate žuti/topli podton kože lica. Kad kažem topliji ton, ne mislim na narančasti, već na smeđi sa žutom bazom (ne pretamno). Za konturu nosa koristi samo hladne nijanse kao što je mat taupe, odnosno sivkasto-smeđa.  

7. Za glamurozniji, večernji eye look obično nanosi tri do četiri sloja eyelinera kako bi dimenzionirao gornju liniju trepavica! Koristi kombinaciju olovke za oči (crne i/ili smeđe) i gel eyeliner. Kao da jedna linija eyelinera/olovke nije dovoljna! 

8. Primijetila sam da više voli kremaste i tekuće proizvode nego puderaste. Što se tiče sjenila, izgleda da voli kremasta sjenila na koja dodaje sjenila u prahu sličnih nijansi. Ovim trikom vaše će sjenilo biti postojano tijekom čitavog dana. Savršeno za večernje i svadbene prilike. 

9. Ovaj trik obožavam: kada mijenja sjenila, a koristi isti kist, brzopotezno ga očisti puderom u prahu. Ovo vrijedi samo ako koristite sjenila sličnih nijansi. 

10. Nos dobro napudra puderom u prahu pomoću velikog kista. Tekući puder obično najprije nestane s nosa jer ga imamo tendenciju nesvjesno najviše dodirivati ili čak ispuhivati tijekom dana. Čisti puder u prahu stvara savršenu bazu za glatku i nevidljivu konturu bez vidljivih linija. 

Mario je tijekom edukacije na modelu demonstrirao glamurozan look.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.