Beauty Jar: Sve što morate znati o primerima

Foto: Screenshot Youtube, Instagram 

DANAS vas čeka nešto drugačija kolumna naše lijepe beauty kolumnistice Nabilah Harron.
 
Iako ste već dobro naučene na njezine tutorijale, ovaj današnji je jako, jako kratak, a ima puno više teksta za čitati nego inače. 
 
No kako se ne biste obeshrabrile, saznat ćete baš sve što vas zanima o beauty proizvodu koji sigurno već imate u kozmetičkoj torbici, a radi se o primeru. Što je primer? Da li vam je potreban? Kako se koristi? Nabilah, ti si na redu.
 
"Najčešća pitanja koja dobivam od velikog broja svojih klijentica tiču se upravo primera. Na tržištu ih je toliko da se ponekad čini i previše. Mnoge žene ne znaju koja je zapravo funkcija primera i trebaju li ga uopće koristiti. Apsolutno je potreban za cjelodnevni make-up kako bi dobili savršenu bazu", odmah na početku poručuje Nabilah te nastavlja.
 
"Današnji su primeri prilično napredniji u usporedbi s primerima od prije par godina pa ne samo da zaglađuju kožu, fiksiraju make-up i prikrivaju pore već i osvježavaju, a neke formule i dodatno hidratiziraju kožu. Primeri su bitni prilikom nanošenja dugotrajnih make up-ova, osobito tijekom ovog svečanog razdoblja s brojnim božićnim i adventskim događanjima."
 
 
Kada koristiti primer?
 
Primeri dolaze negdje između njege o koži i make up-a, tako da biste ih trebali nanositi nakon njege kože, a prije make up-a.
 
Kako koristiti primer?
 
Najbolji način za nanošenje primera jest pomoću prstiju. Prstima zagrijavate proizvod koji se tako lakše apsorbira u kožu. Kad nanosite tekući puder ili toniranu kremu, završite svjetlucajućim puderom u prahu kako biste sve fiksirali. Kod masne i mješovite kože nanesite malo više pudera u prahu na t-zonu, dok kod suhe samo tanak sloj na mjesta koja zahtijevaju jače prikrivanje. Ako ne koristite puder u prahu, voda iz make up-a i silikon kojeg sadrži većina primera, međusobno će se suzbijati pa ako dotaknete lice, skinut ćete i primer i tekući puder.
 
Koliko primera koristiti?
 
Stavite količinu jednaku veličini 10 lipa na nos pa razmažite prema van. Dehidrirana koža koja ima tendenciju apsorbirati make-up može podnijeti i veličinu od 20 do 50 lipa. Ne stavljajte veću količinu primera od navedene jer bi moglo izgledati kao da se make-up "odvaja", odnosno kao da je tekući puder na površini lica te se lagano odvaja.
 
Primeri sa svojstvima prikrivanja
 
Primeri za toniranje kože također su postali sve popularniji. Bez obzira imate li svijetle/tamne podtonove ili neželjeno crvenilo, primer za toniranje može to riješiti pa ćete trebati manje tekućeg pudera za prikrivanje. Kao rezultat korištenja takvog primera, koža lica izgledat će prirodno, ujednačeno i zaglađeno. Na primjer, neki su primeri zelene boje pa ako je Vaša koža sklona crvenilu, zeleni će vam primer ići u korist.
 
Primeri za popunjavanje pora
 
Za kraj, pore... Ti krivci za postojanje make up-a! Po mom mišljenju najbolji je način smanjivanja pora odgovarajuća njega lica i povećan unos vode. No za brzo prikrivanje, primeri za popunjavanje pora mogu biti spas ženama ispred kamere. Ti su primeri odlični za pripremanje kože na make-up, a ujedno svojom silikonskom bazom popunjavaju sve  vidljivije pore.
 
Pogledajte kako ja nanosim primer sebi i svojim klijenticama:
 
1. Dobro hidratizirajte lice bez obzira imate li masnu ili suhu kožu. Make-up izgleda bolje na dobro hidratiziranoj koži.
 
2. Pričekajte 30 sekundi pa nanesite malu količinu primera na t-zonu i umasirajte. Za prikrivanje pora, utapkajte primer u vidljive pore kako biste ih popunili.
 
3. Pričekajte minutu pa nanesite tekući puder.
 
4. Nanesite tanak sloj svjetlucajućeg pudera u prahu kako biste sve fiksirali.
 
5. Završite s dvije šprice fiksatora u spreju preko cijelog lica.

Pssst! Ostale kolumne naše Nabilah pročitajte OVDJE!

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.