Dizajnerica Ana Maria Ricov predstavila novu kolekciju "Iki" na Ljubljana Fashion Weeku

Foto: Press Ljubljana Fashion Week

POZNATA dizajnerica Ana Maria Ricov predstavila je svoju novu kolekciju pod nazivom “Iki” na nedavno održanom Ljubljana Fashion Weeku. Slovenski tjedan mode, koji se održavao od 4. do 6. travnja u Viba Filmu poslužio je kao izvrsna kulisa za prezentaciju nove Ana Marijine modne vizije novoj modnoj publici. 

Kolekcija za sezonu proljeće/ljeto 2018. dobila je naziv “Iki”, a on stoji za jednostavnost, sofisticiranost, spontanost i originalnost. Iki je prepoznatljiv smjer Japanske estetike te sugerira stil koji je atraktivan, izravan i odmjeren. Iki nije pretjerano otmjen niti pretenciozan ali je estetski vrlo privlačan. Taj izraz ne opisuje samo novu kolekciju poznate dizajnerice nego i njen dizajnerski pečat koji se provlači i kroz novu kolekciju nadograđujući modnu priču novim elementima, ali u isto vrijeme zadržavajući sigurne i prepoznatljive temelje koji čine okosnicu njenog rada.
 
 
Kroz dizajn kolekcije koji je inspiriran Iki filozofijom, inspirativni naglasak stavljen je na jednostavnu, sofisticiranu i spontanu formu koja ističe originalnost i stilski sklad. Konstrukcija se bazira na rezovima ravnih linija pod oštrim kutevima, slojevitosti te naglasku na geometrijske elemente u patchwork tehnici. Oversized odjevni predmeti najčešće sugeriraju A liniju, a forma je također razbijena netipičnim volanima. Slojevitost, geometrija i jak kontrast glavna su obilježja kolekcije. Kontrastna paleta boja objedinjuje tamno plavu, oker te crvenu koje su najčešće razdijeljene s crnim i bijelim akcentima.  Tkanine koje se protežu kolekcijom su viskozni žoržet, plisse muslin i mikrofibra.
 
 
Dizajnerica je ove sezone odlučila svoju novu kolekciju predstaviti izvan hrvatske modne piste, želeći svoju istančanu modnu viziju predstaviti novoj modnoj publici. Upravo njena estetika se izvrsno uklopila u slovenskom modnom tjednu.
 
“S veseljem sam prihvatila poziv organizatora na gostovanje na Ljubljana Fashion Weeku jer mi je to pružilo priliku da pokažem kolekciju i van hrvatskih okvira te ostvarim suradnju s ljubljanskim concept storeovima. Kolekcija će biti dostupna u prodaji u Ljubljani kroz skorije vrijeme”, naglasila je Ana Maria Ricov. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.