Dnevna krema za lice obogaćena probioticima i hijaluronskom kiselinom za lijepu i mladoliku kožu

Foto: Promo

SENSAPHARM ProSkin linija razvijena je u suradnji s dermatolozima i nutricionistima, a odlikuje se pomno odabranim aktivnim sastojcima koji dubinski hrane, regeneriraju i njeguju vašu kožu. Osim ProSkin Urea krema i hidratantnog losiona, Sensapharm je osmislio i dnevnu kremu za lice obogaćenu probioticima i hijaluronskom kiselinom koja intenzivno hidratizira, zaglađuje i održava optimalnu razinu elastičnosti kože čime se postiže anti-age djelovanje kreme. Snažni antioksidanasi, vitamini A i E, doprinose poboljšanju zaštitne funkcije barijere kože, dok vitamin F i shea maslac sudjeluju u hidrataciji i regeneraciji kože.

Jednako kao i u svim proizvodima iz ProSkin linije, i u dnevnoj kremi naglasak je stavljen na prisustvo dva probiotička soja, Bifidobacterium i Lactococcus, koji opskrbljuju stanice kože esencijalnim proteinima i enzimima koji pozitivno utječu na kvalitetu kože te poboljšavaju funkciju zaštitne barijere kože. Bifidobacterium i Lactococcus imaju dokazano antimikrobno djelovanje te povoljno djeluju na imunosni sustav kože čime stanice postaju otpornije na nepovoljne okolišne uvjete uključujući i UV zračenje.

Kako bi koža lica izgledala svježe, mladoliko i zdravo, potrebno je održavati optimalnu razinu vlažnosti. U tome je izvrstan saveznik hijaluronska kiselina koja ima sposobnost vezanja vode do 1000 puta svog volumena čime se zadržava optimalna razina vlažnosti kože te se osigurava njena punoća i sjaj.

Vitamini A i E najmoćniji su antioksidansi prisutni u našoj koži. Vitamin A odgovoran je za diferencijaciju epitelnih stanica te smanjenje upalnih stanja i diskoloracije kože, a u  kombinaciji s vitaminom E doprinosi poboljšanju funkcije barijere kože kao i imunološkoj zaštitnoj aktivnosti stanice. Vitamin E, osim već spomenutih funkcija, glavnu ulogu ima u apsorpciji štetnog UV zračenja koje ubrzava proces preranog starenja kože i povećava rizik od razvoja raka kože. 

Esencijalne masne kiseline, koje su sastavni dio kože, mogu se dobiti isključivo putem prehrane ili topičke primjene, a važne su u procesu zacjeljivanja rana i regeneraciji površinskog sloja. ProSkin dnevna krema sadrži vitamin F tj. kombinaciju  esencijalnih masnih kiselina, linolne i alfa-linolenske. Te dvije masne kiseline čine 40% masnih kiselina u ljudskoj koži, a promjena njihovih razina rezultira epidermalnim oštećenjima. Dodatnu ravnotežu masnih kiselina podupire i shea maslac, bogati sastojak koji se brzo upija u kožu te ju dubinski hrani ne ostavljajući ju masnom. Također, shea maslac djeluje i protuupalno te potiče regeneraciju kože.

Svi proizvodi iz ProSkin linije prilagođeni su pH vrijednostima zdrave kože (pH=5,5).  Takav pH podržava optimalno funkcioniranje zaštitne barijere kože te održava kiselo okruženje kojim štiti prirodnu mikrofloru. Zahvaljujući iznimnom sastavu i izostanku parabena, sulfata, propilen glikola, DEA, linulina, parafina i parafinskih ulja, umjetnih boja i mirisa, ProSkin linija prikladna je za njegu svih tipova kože.

Proizvodi iz ProSkin linije dostupni su samo u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Više informacija potražite na www.sensapharm.hr.  
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.