Dovoljno je samo jednom: Novo istraživanje otkrilo kako analni seks vodi do inkontinencije

Foto: The Libertine

LOŠE vijesti za sve koji uživaju u analnom seksu.
 
Novo istraživanje sa Sveučilišta Alabama otkrilo je kako analni seks povećava rizik od problema, kao što su inkontinencija i istjecanje.
 
Koristeći se podacima jedne ispitne ankete iz 2009./2010. godine, istraživači su pronašli kako je 37 posto žena isprobalo analni seks barem jednom u životu, no ta se brojka do danas vrlo vjerojatno povećala.
 
Prema tim podacima, žene koje su prijavile pokušaj analnog seksa barem jednom u životu, imale su i 50 posto veću vjerojatnost za fekalnom inkontinencijom, barem jednom mjesečno. Inkontinencija inače podrazumijeva nevoljno ispuštanje urina i/ili stolice, no češća je kod pripadnika jačeg spola.
 
Također, otkriveno je kako su inkontinencija i propuštanje problemi, koji se mogu dogoditi i nakon samo jednog pokušaja analnog seksa. Drugim riječima, koliko puta su ispitanici imali analni seks, uopće nije bilo bitno, jer je bilo dovoljno samo jednom.
 
Istraživanje se nije bavilo učestalosti ovog problema, no i to je sasvim dovoljno da se dogodi jednom mjesečno.
 
No, stručnjaci isto tako naglašavaju kako su ovi podaci prilično novi te samo ukazuju na vezu između ove dvije stvari, a sve treba još dodatno istražiti.
 
Stoga naglašavaju da ljudi budu na oprezu, no ako uživaju u analnom seksu, da ne prestaju s takvim malim radostima.

 

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.