Godišnjica Kate i Williama: Prisjetili smo se zanimljivosti s njihovog vjenčanja

Foto: EPA-EFE

PROŠLO je točno osam godina otkad su se Kate Middleton i princ William vjenčali u Westminsterskoj opatiji.

Njihova ljubavna priča počela je još 2001. godine, a upoznali su se na prestižnim škotskom sveučilištu St. Andreas koje su oboje pohađali. No za njihovu vezu nije se pročulo sve do 2004. godine, kada su zajedno uhvaćeni na skijanju na švicarskim Alpama.

Njihova romansa nakratko se prekinula u ožujku 2007. godine jer se princ poželio zabavljati s drugim djevojkama, kako piše u knjizi "A Royal Love Story" Christophera Andersena, gdje je navedeno i da se William tada nije htio vezati jer se posvetio vojnoj obuci. U lipnju iste godine su se ipak pomirili i od tada je u njihovoj vezi sve krenulo nabolje.
 
Nakon što su diplomirali, još su nekoliko godina bili par, da bi William u studenom 2010. godine napokon kleknuo pred Kate, i to za vrijeme zajedničkog posjeta Keniji, a zaprosio ju je prstenom svoje pokojne majke Diane. 

Vjenčali su se pet mjeseci kasnije, a njihovo vjenčanje bilo je najveći događaj 2011. godine i najgledanije kraljevsko vjenčanje sve dok ih gledanošću nisu prestigli princ Harry i Meghan Markle u travnju 2018. godine.

Dan vjenčanja Williama i Kate je bio proglašen praznikom u Velikoj Britaniji i nije se radilo, kao ni sutradan, kako bi se Britanci mogli odmoriti od slavlja. Na vjenčanje je bilo pozvano 1900 ljudi, a pozivnice su bile ispisane zlatnim slovima. Puno je zanimljivih detalja vezanih uz njihovo vjenčanje, a mi smo se u nastavku prisjetili onih koji su najviše odjeknuli u javnosti.

Kateina vjenčanica

Baš kao i Meghan, Kate je tajila dizajnera svoje vjenčanice sve do samog vjenčanja. I isplatilo se jer je sve oborila s nogu kada je iz automobila izašla u haljini s čipkom, raskošnom krinolinom i dugačkim šlepom modne kuće Alexander McQueen..

Šešir princeze Beatrice

Princeza Beatrice postala je predmet izrugivanja zbog svojeg neobičnog šešira koji je nosila na kraljevskom vjenčanju. Ovaj, po mnogima najružniji šešir na svijetu, u britanskim medijima dobio je tada naziv "zahodska školjka", no svejedno je kasnije prodan na eBayu za vrtoglavih 680 tisuća kuna, a novac je doniran UNICEF-u.

Vožnja kočijom 

Baš kao u bajci, nakon vjenčanja Kate i William vratili su se u Buckinghamsku palaču kočijom, a cijelim putem bili su okruženi gomilom obožavateljima.

Neočekivani poljubac na balkonu

Još od vjenčanja princeze Diane i princa Charlesa postojala je tradicija da se tek vjenčani kraljevski parovi poljube na balkonu Buckinghamske palače. Kate i William to su naprali dvaput i oduševili su obožavatelje.

Nesretna djevojčica s balkona

Pažnju s Kateinog i Williamovog poljupca na balkonu mnogima je skrenula djevojčica koja je nesretno stajala pored njih i prekrila si uši. Malena je završila gotovo na svim fotkama poljupca, a riječ je o Williamovoj nećakinji Grace van Custem.

Druga vjenčanica

Kate je na svadbenom slavlju nosila drugu vjenčanicu koja nije dobila ni približno onoliko pažnje kao prva, čije su se kopije počele prodavati već nekoliko sati nakon vjenčanja. No i druga haljina bila je jednako očaravajuća i također djelo modne kuće Alexander McQueen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.