Goli torzo Novaka Đokovića potaknuo raspravu o dvostrukim standardima u tenisu

Foto. EPA-EFE, Twitter

SRPSKI tenisač svojim ponašanjem na US Openu potaknuo je žustru raspravu na internetu.

Novak Đoković je u srijedu igrao meč protiv Australca Johna Millmana koji je nakratko pauziran zbog iznimno visokih temperatura u New Yorku. Naime, Millman je zatražio time out kako bi se otišao presvući iz znojne u čistu odjeću, a Đoković se za to vrijeme hladio bez majice. A upravo to je razljutilo javnost koja je ukazala na dvostruke standarde na prestižnom teniskom turniru. 

Ako pratite ovogodišnji US Open, onda vam nije mogao promaknuti teniski skandal usred kojeg se prošli tjedan našla francuska tenisačica Alize Cornet.

 

Ona je nakon izlaska iz svlačionice shvatila da je majicu odjenula naopako, pa ju je na terenu svukla i okrenula na pravu stranu te je zbog toga kažnjena za nesportsko ponašanje, iako je ispod majice imala topić.

 

 

"Znači, Novak Đoković se može slobodno odmarati u svojoj stolici bez majice, dok Alize Cornet ne smije pokazati sportski grudnjak a da ne bude kažnjena?","Ovo je ok, a djevojka u sportskom topiću nije?", samo su neki od bijesnih komentara koje su korisnici Twittera uputili organizatorima US Opena.

Ovo i nije prvi put da je teniski vrh razljutio javnost svojim rigoroznim zabranama. Prije samo tjedan dana predsjednik French Opena Bernard Giudicelli izdao je priopćenje u kojem se Sereni Williams zabranjuje da ubuduće igra u uskom kombinezonu jer tako pokazuje "nepoštovanje prema igri". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.