Kako sačuvati razum i kupiti samo najbolje na rasprodajama

SAN snova svake žene je veliki natpis "RASPRODAJA" u izlogu njezina omiljena dućana. Na žalost, iz vesele zgode taj se prizor najčešće pretvara u mahnito trčanje po dućanu sa punim rukama stvari u svim mogućim veličinama i tučnjavu pokraj košare sa "dodatno sniženim artiklima". Nakon toga, kući dolaziš sa vrećicama prepunim stvari koje su tri broja prevelike ili premale i sa minusom na bankovnom računu. Kako bi izbjegla takve situacije i predlažemo nekoliko savjeta koji će ti pomoći da od rasprodaja "izvučeš" samo ono najbolje.

1.Popis

Prije nego što kreneš u mahnito kupovanje trendovskih komada odjeće koji su sada sniženi u pola cijene, sjedni za stol i napiši popis odjeće koja ti stvarno treba. U kojem stilu se želiš obući? Da li postoje komadi odjeće koje stalno nosiš i potrebno ih je zamijeniti? Da li neki trendovi izlaze iz mode i prekasno ih je kupovati? Tek kada odlučiš što ti sve treba spremna si za podvig zvan "rasprodaja".

2.Pamet u glavu

Nemoj kupovati prevelike ili premale komade odjeće samo zato što se sada mogu nabaviti po nevjerojatno niskim cijenama. Kupuj samo ono što ti izvrsno stoji i što je u odličnom stanju.

3.Nemoj kupovati kada si lošeg raspoloženja

Ako si se upravo posvađala sa dečkom ili saznala neku lošu vijest, odgodi shopping za neki drugi dan. Veća je vjerojatnost da ćeš kupiti komade odjeće koji ti ne stoje i ne trebaju kad si loše volje.

4.Obrati pozornost na modne dodatke

Na rasprodajama se isplati kupovati modne dodatke kao što su šalovi, torbice i remeni jer ćeš ih moći koristiti cijele godine, a veličina će ti uvijek pristajati.

5.Razmišljaj unaprijed

Premda su ljetne krpice i badići vrlo privlačni, velika je vjerojatnost da već imaš sve što ti treba za ovo ljeto, pa radije obrati pozornost na odjeću koju ćeš moći nositi sljedeće sezone. Baloneri, košulje i čizme na ljetnim se rasprodajama mogu pronaći po izvrsnim cijenama, a kada dođe jesen bit ćeš sretna što već imaš sve što ti je potrebno u ormaru.

6.Ponašaj se damski

U trgovinama prepunim žena koje očajnički žele naći odjeću svojeg broja po što manjim cijenama lako je izgubiti razum. Ipak, ostani prisebna i nemoj dozvoliti da se posvađaš sa drugim kupcima jer nikad ne znaš gdje ćeš ih kasnije u životu sresti. Isto tako, budi pristojna prema prodavačicama jer će ti onda radije pomoći pri odabiru odjeće i sačuvati stvari koje ti se sviđaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.