Naslovnica poznatog časopisa sa Serenom William razbjesnila je javnost

Foto: Instagram

TENISAČICU Serenu Williams časopis GQ proglasio je ženom godine.

Iako su do sada imali običaj takve titule dodjeljivati samo muškarcima, ove su godine odlučili napraviti iznimku pa su je dodijelili i jednoj ženi. 

Muškarcima godine proglašeni su glumci Michael B. Jordan, Henry Golding i Jonah Hill, a svatko od njih, uključujući i Serenu, dobio je svoju naslovnicu.

No jedan detalj na Sereninoj naslovnici razbjesnio je javnost i časopis se našao na meti kritika.

Naime, kako možete vidjeti, na naslovnici je markerom prekrižena riječ "muškarci" (men) i iznad je napisano "žena" (woman), no njihov pokušaj da budu kreativni zbog jednog je detalja u javnosti protumačen kao uvreda na račun Sereninog izgleda. Radi se o navodnicima koji su ovdje zaista nepotrebni jer je Serena, očigledno, žena.

A kao što već i znate, Serena je tijekom karijere zbog svog iznimnog teniskog talenta i mišićave građe često podrugljivo nazivana muškarcem, pa je ovaj potez časopisa bio zaista nepromišljen.

Neki su ukazali i na činjenicu da su izostavili navodnike kada su istu titulu dodijelili glumici Gal Gadot što im svakako ne ide u prilog, no nitko iz časopisa još nije prokomentirao cijelu situaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.