Omiljeni klasici: 10 božićnih filmova koje svatko treba pogledati

Foto: YouTube screenshot

IMA nešto čarobno u božićnim filmovima jer im se veselimo i gledamo ih baš svakih blagdana.

Božićni filmovi najlakši su način da se ubacite u blagdansko raspoloženje te su postali dio tradicije, baš poput drvca, lampica, kolača... Stoga ni ovih blagdana ne propustite pogledati svoje omiljene klasike, a kako slučajno ne biste zaboravili jednog, pogledajte našu listu najboljih božićnih filmova:

Sam u kući 

S razlogom vam je prvi pao na pamet jer se radi o najuspješnijem božićnom filmu svih vremena. Komedija iz devedesetih zaista je neizostavan božićni klasik, a jednako je omiljen i drugi nastavak filma koji se odvija u New Yorku.

Snježno kraljevstvo

Ovo je najnoviji film na našoj listi, a ako ga slučajno još niste gledali, to obavezno napravite ovih blagdana. Nema veze koliko imate godina jer za prekrasne Disneyjeve animirane filmove nikada niste stari.

Zapravo ljubav

Ove prekrasne romantične komedije nikada se nećemo zasititi. Britanski božićni klasik u kojem se isprepliću različite ljubavne priče jedan je i od najromantičnijih božićnih filmova, a ovu scenu s fotke sigurno pamtite svi.

Božićna priča

Jedan od najljepših božićnih filmova prepun je vrijednih životnih lekcija koje se citiraju i danas, što ga definitivno čini bezvremenskim klasikom.

Patuljak

Ovaj film možda nije toliki klasik kao preostali s liste, no Will Ferrell u njemu je urnebesno smiješan i sigurno će vam i ovih blagdana u trenu popraviti raspoloženje.

Božić Charlieja Browna

Animirani film s vječno popularnim Snoopyjem odmah će vas vratiti u djetinjstvo. Ako ga do sada nikada niste pogledali, obavezno to napravite ovih blagdana.

Čudo u 34. ulici

Film koji će vam bar na tren povratiti vjeru u Djeda Mraza sigurno će vam uljepšati i ove blagdane.

Muppetova Božićna priča

Tko ne voli Muppete? Ovaj film vraća vaše najdraže likove iz djetinjstva u veseloj, čarobnoj verziji klasične pripovijesti Charlesa Dickensa o Ebenezeru Scroogeu.

Kao je Grinch ukrao Božić

Potpuno drugačiji božićni film s urnebesnim Jimom Carreyjem nasmijat će vas do suza zbog čega ga ne smijete propustiti pogledati ni ovih blagdana.  

Divan život

Apsolutni broj jedan kada su u pitanju božićni, ali i filmovi općenito bez kojeg ova lista nikako ne bi bila potpuna. Mogli bismo ga gledati svaki dan!

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.