Petra Nižetić se pohvalila ulovima iz second hand dućana i poslala važnu poruku

Foto: Instagram

MNOGE je znatiželja već natjerala da zavire u sve popularnije second hand trgovine, no pojedinci se još uvijek ne upuštaju u takve izlete. Dok je jednima odbojna ideja već nošene odjeće, drugi tvrde da tamo ne mogu pronaći ništa što odgovara njihovom stilu.

Ipak, sve više poznatih i slavnih dama priznaje kako obnavljaju garderobu upravo na takvim mjestima te da za to imaju jako dobar razlog.

Tako je zvijezda "Seksa i grada", glumica Sarah Jessica Parker, još prije nekoliko godina otkrila kako redovito kupuje odjeću u second hand dućanima. Kako je tada objasnila, dokumentarac "The True Cost" je potpuno promijenio njen pogled na modnu industriju.

Slično se dogodilo i domaćoj blogerici s američkom adresom, Petri Nižetić Mastelić. 

Dan planete Zemlje potaknuo ju je da na svom Instagramu podijeli zanimljiva razmišljanja, dokaže da second hand ne označava nužno staru i uništenu odjeću, a u konačnici i da svojim primjerom potakne druge ljude na promjenu.

"U posljednje vrijeme sam pogledala nekoliko dokumentaraca na temu eksploatacije majke prirode i djece u korist tekstilne industrije i brze mode koji ne samo da su mi zauvijek promijenili svijest o kupovini odjeće, nego su mi zgadili konzumerizam i bespotrebno nagomilavanje odjeće za sva vremena", napisala je Petra na početku te objasnila kako je oduvijek ljubiteljica vintage mode pa je odlazak u second hand trgovine bio gotovo pa logičan potez.

Kako kaže, sada je sigurna da je "second hand koncept odijevanja jedini ispravni put".

Istaknula je i kako to ipak ne znači da nekad neće kupiti novi komad odjeće ili pak upotrijebiti plastičnu vrećicu, ali da sada ipak puno više promišlja o svojim postupcima i odgovornosti prema planeti na kojoj živimo.

"Iskopala sam meni neke drage sličice u vintage/second hand komadima pa bacite oko", napisala je blogerica na kraju te stvarno cijeli nizom fotografija uspjela dokazati kako je u ovakvim trgovinama moguće pronaći prava modna blaga, pa čak i vjenčanicu.

A ako se tek pripremate na svoj prvi odlazak u second hand trgovine, pročitajte savjete koji bi vam mogli spasiti novčanik.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.