Pozitivci tjedna: Alis Marić i Dr. Kenan Crnkić održali motivacijsko predavanje u Zatvoru u Zagrebu

Foto: Promo

ŽIVOT u zatvoru je težak. To je jasno i onima koji su na slobodi. Ali, koliko je stvarno težak onima kojima je, zbog raznih razloga, oduzeta sloboda (koja se smatra temeljnim ljudskim pravom), to mogu znati samo zatvorenici. Brojna su istraživanja pokazala da život u zatvoru, zapravo, i nije život jer čovjek nema veliki dio onoga što ga čini čovjekom. Kako pomoći ljudima koji nailaze samo na osudu i neodobravanje? Kako unijeti malo nade i svjetla u sive prostorije zatvorskog života? Prvim predavanjem u Zatvoru u Zagrebu, koje je održano 24. veljače 2017., dr. sc. Kenan Crnkić, najprodavaniji autor regionalnih bestselera o uspjehu i sreći, zajedno s Alis Marić, autoricom najčitanijeg hrvatskog bloga o knjigama Čitaj knjigu, započeli su ciklus motivacijskih predavanja pod nazivom Okreni novi list. Ovim predavanjem, ali i onima koji slijede, autorica najčitanijeg hrvatskog bloga i organizatorica ovog projekta Alis Marić nastoji istaknuti vrijednost i značenje knjiga s ciljem motiviranja zatvorenika da čitaju knjige te kontinuirano rade na izgradnji bolje verzije sebe. Zatvorenici su imali priliku otkriti tajne o životu, uspjehu i sreći od jednog od najpoznatijih autora knjiga o samopomoći s ovih prostora, dr. sc. Kenana Crnkića, koji je ovom prilikom predstavio hrvatsko izdanje knjige 7 tajni uspjeha koja se odnedavno može pronaći na policama knjižara diljem Hrvatske.

„Iznimno mi je čast biti dio ovog hvalevrijednog projekta te se i ovim putem zahvaljujem Alis Marić na danoj prilici i na tome što je prepoznala vrijednost priča i savjeta koji se mogu pronaći u mojim knjigama, a koje mogu motivirati i pomoći sve one koji tragaju za odgovorima na vječna pitanja o životu i sreći. Moram priznati da me iznenadila iznimna motiviranost i zainteresiranost zatvorenika za naše priče i savjete te sam uvjeren da će svoje znanje produbiti savjetima koje će pronaći u knjizi. No, najvažnije je da pronađu sreću i trajno ju zadrže u svojim životima“, izjavio je Kenan Crnkić.
 
Upravo je tajne i savjete o sreći, odgovore na pitanja kako je pronaći, postići i trajno zadržati u vlastitim životima te kako postati uspješan i ispunjen čovjek, zatvorenicima dr.sc. Crnkić otkrio svojim predavanjem naziva „Tvoj Novi Život“ koje sadržava niz motivacijskih i inspirativnih životnih priča. Zatvorenici su, u opuštenoj atmosferi i uz mnogo pozitivne energije, imati priliku slušati poučne priče o životu i sreći te savjete o tome kako izgraditi najbolju verziju sebe. Kenan Crnkić se u svojem predavanju referirao na svoju veliku uspješnicu, knjigu „Pazi kojeg vuka hraniš“, te naglasio važnost i vrijednost svakog dana odnosno 86 400 sekundi u kojima svatko može započeti novi, drugačiji i bolji život.
 
 
„Kad dođu kod nas, većina zatvorenika je izgubljena i beživotna. Upravo ovakvim vrijednim predavanjima dajemo im priliku da se promjene i uspješno integriraju u društvo jednom kad izađu na slobodu. Do tada ovo je pravi način da grade i unapređuju sebe, samo treba doprijeti do njih i naći pravi način da ih se motivira“, rekao je upravitelj Zatvora u Zagrebu Damir Čumpek koji nije mogao sakriti oduševljenje ovim projektom.
 
Okreni novi list projekt je najpopularnijeg domaćeg bloga o knjigama Čitaj knjigu i njegove autorice Alis Marić, kojim je jedan od ciljeva redovno opskrbljivati zatvorske knjižnice novim naslovima tj. novim aktualnim knjigama, kao i organizirati knjiška druženja te motivacijska predavanja. Nakon dr. Crnkića, čijim će je predavanjem započeo ovaj hvalevrijedan projekt, seriju druženja sa zatvorenicima u Zatvoru u Zagrebu nastavit će Ingrid Divković, Bruno Šimleša, Ivana Plechinger, Lea Brezar i Lari Mari.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.