Rouge preporuka za vikend: Nepredvidljivi triler o osveti i fatalnim ženama

Foto:

ZAPLET kakav još niste vidjeli nalazi se u fantastičnom hit-trileru "Zaslužili su ubojstvo".

Sjetite se trenutaka kada niste ispunili neko obećanje ili ste lagali. Sjetite se svojih romantičnih veza i promislite jeste li se uvijek ponašali kako treba. Jer, ako niste… netko vas je možda spreman ubiti. Kako bi se to moglo odvijati pročitajte u izvrsnom novom trileru o osvetoljubivim ljudima.

Nikad ne vjeruj strancu

Postoje li slučajni susreti koji mijenjaju život u potpunosti? Biznismen Ted i ljepotica Lily upoznaju se na aerodromu, u jednom baru. Čekajući avion, započnu razgovor u kojem se ubrzo otkrije da je Tedova žena nevjerna te da je on prilično ljut zbog toga. Pomislit ćete da je ovo početak afere, ali prevarit ćete se (a možda i nećete). Ted, nakon nekoliko pića, u šali spomene kako bi najradije ubio svoju nevjernu suprugu. I onda sve počne.



Kada je netko zaslužio ubojstvo?

Tko određuje kada je neka osoba svojim ponašanjem prešla granicu i zaslužuje umrijeti? U ovom romanu, čini se svatko za sebe. Iako je sve krenulo kao šala i igra istine s potpunim neznancem, Lily predloži Tedu da svoju mračnu zamisao sprovede u djelo. A ona će mu vrlo rado pomoći u tome. Sve zvuči vrlo zaigrano i nestvarno, a tada Lily počne pričati svoju životnu priču.

 
Ionako ćemo umrijeti, zašto ne sada?


Naša prva fatalna žena, Lily, vrlo zabavnim tonom (a takav je i cijeli narativ romana) govori nam o svojem prvom „rješavanju“ problema kada je još bila djevojčica. Ovdje imamo jednu sociopatkinju koja stvari doslovno uzima u svoje ruke i polako se probija kroz život ostavljajući iza sebe leševe. Kaže ona: „Velika je razlika između priželjkivanja ubojstva i njegova provođenja u djelo, a još veća je ona između samog čina i toga da se izvučeš nekažnjeno.“ I, vjerujte nam, ona zna o čemu priča. Nakon leta, njih se dvoje dogovore za sastanak na mjestu gdje ih nitko ne poznaje kako bi skovali plan i doveli ga do (ne)sretnog završetka.

Dvije sociopatkinje u jednom romanu? Može!

Pakleni plan je pokrenut, ali pretpostavit ćete, ne ide sve kao podmazano. Tedova žena, Miranda, također ima svoj plan i stvari se počinju ozbiljno komplicirati. Sada smo nabrojali sve glavne likove koji nam, u svojim zasebnim poglavljima, pripovijedaju o trenutačnim i prošlim događajima. Jedan mali hint: krenete li prelistavati roman, primijetit ćete da se negdje oko polovine Tedova poglavlja prekidaju….


 
Ovaj roman se, u moru trilera, čita kao dašak originalnog i čistog zraka, iako malo poremećenog. Način na koji Peter Swanson vodi priču je savršen. Iako ima više točki gledišta te različitih vremenskih razdoblja, poglavlja su vrlo kratka i radnju ubrzano guraju prema naprijed. Napetost je na vrhuncu od samog početka jer autor ne troši riječi na bespotrebne uvode. Stil pisanja je neposredan i gotovo poetičan pa shvatite da niste u društvu običnih ljudi, već vrlo svjesnih pojedinaca koji su prešli na mračnu stranu. Kako za njih uobičajena pravila civiliziranog života ne vrijede (poput onog da se ne smije ubijati), čitatelj se nalazi u zoni neodređene tjeskobe koja se proteže cijelim romanom. Nevjerojatan i originalan triler koji se isplati pročitati. (Znanje, 99,00 kn)
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.