Šest znakova koji odaju da vas svekrva ne podnosi

Foto: YouTube screenshot

SUMNJATE da vas majka vašeg supruga ne voli?

Upravo je to i jedan od znakova da ste vjerojatno u pravu. Otkrijte i na koje drugi načine vam svekrva daje do znanja da joj niste miljenica i napokon potvrdite ili odagnajte svoje sumnje:

1. Imate osjećaj da vas ne voli

Ženska intuicija jača je no što mislite i ako se u blizini svekrve uvijek osjećate nelagodno i neprihvaćeno, vjerojatno za to postoji opravdan razlog, čak i ako nije toliko očit.

"Intuicija je moćan alat koji biste trebali puno češće koristiti. Velike su šanse da ste, ako nešto osjećate, oko toga i u pravu", kaže psihologinja Anjhula M. Singh Bais i savjetuje da u tom slučaju pokušate popraviti odnos sa svekrvom, jer ne mora zauvijek ostati takav.

2. Često spominje njegovu bivšu djevojku

Ima li išta gore od slušanja hvalospjeva vaše svekrve na račun neke bivše djevojke njenog sina koju je obožavala? Taško. A to je i poprilično očit znak da vas svekrva baš i ne voli te da bi vas rado zamijenila dotičnom bivšom. No psihologinja Michele Leono upozorava da je moguće i da vaša svekrva to radi potpuno nesvjesno i bez namjere da vas povrijedi te savjetuje da uvijek o nečem takvom porazgovarate s partnerom koji će sigurno bolje znati o čemu je točno riječ te vam pomoći i u rješavanju ovog problema. 

3. Stalno vas kritizira

Neki ljudi su po prirodi kritički nastrojeni i moguće je da taj problem ima i sa svima ostalima. No ako svekrvu poznajete već dovoljno dugo da znate da ne kritizira nikog osim vas, onda je problem vjerojatno nešto dublji. A situacija u kojoj biste se definitivno trebali pobuniti jest ako kritizira vaše životne stavove i tada slobodno možete za pomoć zatražiti svog supruga, odnosno njenog sina.

"Nemojte dopustiti da se izvuče pod izlikom da ne želi posredovati između vas dvije, jer biste vaš partner i vi uvijek trebali djelovati kao tim", ističe seksologinja Jess O'Reilly.

4. Ignorira vas

Vjerujemo da će se mnoge od vas složiti da je ignoriranje još gore od neprestanog kritiziranja. Usto je i jedan od očitijih znakova da vas netko, odnosno u ovom slučaju vaša svekrva, ne podnosi.

"Ako vas svekrva isključuje iz obiteljskih rasprava i planova ili vas ne spominje kada priča o svom sinu, vjerojatno joj niste baš najdraža osoba", kaže bračna savjetnica April Davis i dodajte da vas ovakvo nezrelo ponašanje od zrele osobe ne bi trebalo puno iznenaditi jer je uobičajeno.

5. Izostavlja vas

Zaboravila je postaviti pribor za vas na obiteljskoj večeri? Nije vas uopće ni pozvala na večeru? Ako vas vaša svekrva "slučajno" izostavlja iz svega, vjerojatno to zapravo radi namjerno jer vas - ne voli. No u ovoj situaciji budite oprezne jer je moguće i da vas svojim ponašanjem pokušava natjerati na pogrešku, poput histeričnog ispada pred ostatkom obitelji, upozorava terapeutkinja Michelene Wasil.

6. Na ispituje vas o vašem životu

Iako nitko ne voli kada ga netko pretjerano ispituje oko privatnog života, s druge strane je lijepo znati da nekoga zanima čime se bavite, što vas veseli i slično. Stoga, ako vas svekrva stalno "davi" pitanjima oko posla ili hobija, to je puno bolji znak nego kada je o vama baš ništa ne zanima, ističe terapeutkinja Kimberly Hershenson.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.