Spajsice prodaju humanitarne majice koje se proizvode u nehumanim uvjetima

Foto: Instagram

UOČI povratničke turneje koju su najavile za sljedeće ljeto, Spice Girls našle su se na meti kritika javnosti, no ne zbog glazbe, već zbog majica.

Naime, pamučne bijele majice s natpisom "I Wanna be Spice Girl" koje su krajem prošle godine lansirale u sklopu kampanje za poticanje ravnopravnosti spolova koju provodi zaklada Comic Relief nastaju u nehumanim uvjetima, otkriva Guardian.

Majice proizvode žene iz Bangladeša koje po satu zarađuju tek 35 penija, odnosno 40 euro centi i koje rade i do 16 sati dnevno te su često i verbalno zlostavljane ako ne ispune zadanu kvotu.

Cijena majici je 19,40 funti, a dio novca prikupljenog od njihove prodaje, točnije 11,60 funti, donira se zakladi Comic Relief iz koje javljaju da još nisu dobili prve uplate. Majice su lansirane u sklopu Power Up inicijative koja je dio kampanje zaklade naziva Gender Justice.

Spajsice su, najavljujući projekt, naglasile da su "jednakost i ravnopravna distribucija moći oduvijek bile vrlo važne svim članicama benda". No nakon otkrića nehumanih uvjeta u kojima nastaju njihove humanitarne majice izdale su službeno priopćenje u kojem su izrazile svoj "šok i zgražanje" te najavile da će osobno financirati istragu o radnim uvjetima u dotičnoj bangladeškoj tvornici.

Spajsice su zatražile i detaljno objašnjenje od brenda Represent koji je zadužen za proizvodnju majica, a najavile su i da će zahtijevati od njih da doniraju profit lokalnim kampanjama u Bangladešu, prenosi Vogue.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.