"Tvoja mama je luda, a ti ne znaš voziti" i drugi česti prigovori u vezama

U VEZI smo svi na sličnom teritoriju, a iako se svaki par razlikuje, život u dvoje često rezultira nekim od ovih prigovora.

Radiš nered

Bilo da je riječ o sitničavosti partnera ili istini, prigovori oko neurednosti mogu se naći na svakom koraku. Jednako kao što tebe živciraju njegove dlake u umivaoniku, njemu idu na živce tvoje gluposti koje koristiš za uljepšavanje, a istina je da oboje podjednako pridonosite općem neredu u stanu.

Preuredan si


Suprotno prigovorima o neurednosti, često se javlja i ovaj, još gori. Neurednost se lako da riješiti, no previše urednoj osobi nikada neće biti jasno zašto je televizor prašnjav, a život s takvom osobom može se pretvoriti u pakao. Možeš čistiti do mile volje, ali opsesivnom čistaču to nikada neće biti dovoljno.

Stalno radiš


Radoholičari su oženjeni svojim poslom, a rijetko pomišljaju na razvod. Osoba koja previše radi često ne vidi način kako bi se odvojila od posla i došla kući ranije, a bilo kakav prigovor interpretirati će kao ljubomoru i posesivnost.

Tvoja mama je luda


Njegova majka misli da se smije miješati u sve, a svaki dio vaše veze može postati njezina domena, ako joj to dopustiš. Prigovore oko majke treba vješto iznositi, jer bi tvoj dragi vrlo lako mogao pomisliti da si samo ljubomorna na njegov odnos s majkom.

Uvijek kasniš


Osobi koja kasni možeš prigovarati koliko god želiš, no vrlo često to jednostavno neće imati nikakvog učinka. Ovu je naviku jako teško promijeniti, a prigovorima se samo stvaraju dodatne tenzije, pa je bolje jednostavno početi kasniti sa tom osobom, i sačuvati živce.

Krivo voziš


Muškarci i žene o vožnji partnera često razmišljaju na identičan način: "Moja vožnja je bolja". Tebi smeta njegov način vožnje, on ne može podnijeti tvoj glupi način parkiranja, a istina je da niti jedno nije u pravu; vožnja je individualna, a stil koji tebi ne odgovara ne znači da tvoj partner ne zna voziti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.