Upoznajte Mustre: O njihovim majicama koje šire pozitivu pričaju svi

Foto: Mustra

PRIČA o brendu Mustra počela je prije tri godine, kada su tri prijateljice odlučile zajedno stvarati nešto kreativno i nešto svoje.
 
Ivana Pamuković, Marijana Prgomet i Romana Jelinčić ispočetka nisu bile sigurne čime se točno žele baviti, ali ubrzo su se složile da su majice s originalnim i otkačenim natpisima najbolja ideja. I bile su u pravu, jer posao im je krenuo od prvog dana. Nakon priprema koje su trajale oko 3 mjeseca, otvorile su profil na Facebooku, objavile album s proizvodima i već nakon 20 minuta imale su prvog kupca.
 
Krenule su sa ženskim bijelim majicama, a sada imaju i muške te ženske kratke u crnoj boji, "Longline" majice, tunike i haljine sa skrivenim džepovima te, preko zime, majice s dugim rukavima za žene i muškarce. Svi komadi imaju i jednu zajedničku stvar, a to je da svojim natpisima šire pozitivu. 
 
 
Njihove majice do sada ste već morali primijetiti, ako ne uživo, onda sigurno na društvenim mrežama. Natpisi i otkačene ilustracije koje crta Ivana privlače pažnju svojom originalnošću te ih je stvarno teško ne zamijetiti. A nose ih baš svi, od rokera do modnih blogerica te ljudi različitih uzrasta i oblika, jer brojevi idu od najmanjeg do najvećeg. 
 
 
Mustre od prvog dana imaju svoje vjerne kupce, a kažu i da neki od njih u ormaru imaju preko 30 njihovih majica. S mnogim kupcima su se i sprijateljile te kažu da su kroz posao upoznale puno dragih ljudi. Svatko od kupaca pronađe se u nekoj od poruka, a i svi su oduševljeni tkaninom te kvalitetom majica koje su 100 posto hrvatska proizvodnja. 
 
 
Natpise na majicama smišljaju sve tri i obično se to događa spontano, a iako se često radi o internim šalama, svaka poruka pronađe svog kupca. Neke ideje odmah realiziraju, a neke "leže" dok ne osmisle cijeli koncept, ali sve što su do sada izbacile pokazalo se uspješnim. 
 
 
Osim što zajedno rade, Romana, Marijana i Ivana druže se i izvan radnog vremena. Svoj posao obožavaju, baš kao i jedna drugu, a na pitanje kako se tri žene koje provode sve vrijeme zajedno međusobno slažu, odgovaraju u svom pozitivnom stilu: "Mi se najlipše svađamo i najlipše volimo". 
 
 
A s obzirom na to da sve rade same, od majica, preko natpisa do pakiranja, nemaju puno vremena za odlazak na sajmove i slične događaje, ali svake godine obavezno odvoje malo vremena za art bazar Kištra na zagrebačkom "Britancu". 
 
 
Svojim pozitivnim porukama ljudima uljepšavaju dan i često im se na tome zahvaljuju, što im je, kako kažu, i najveće priznanje za njihov rad. A u tri godine nastalo je i puno zanimljivih priča koje su se vrtjele oko njihovih komada, od djevojke koja se skoro udala u majici s natpisom "Uhvatila zadnji vlak" do para koji je na svom vjenčanju zaista nosio Mustre. 
 
 
Svaki mjesec biraju i Mustru mjeseca među kupcima koji im šalju svoje fotografije u majicama, a najbolji od njih na dar dobiva što drugo nego Mustra majicu. Taj natječaj provodi se pod heštegom #mustratravel, koji im je donio veliki uspjeh. Zahvaljujući tome, njihove majice proputovale su cijeli svijet, za što imaju i hrpu dokaza (fotografija kupaca) na društvenim mrežama. 
 
 
Kupci su im većinom Hrvati, zbog jezika, ali kupuju ih i stranci kada nalete na neki komad s natpisom na engleskom te turisti u concept storeovima na hrvatskim otocima u kojima se prodaju Mustra komadi. 
 
 
Među njihovim vjernim kupcima su i bojne domaće zvijezde, poput Severine, Mije Kovačić, Antonije Blaće, Lucije Lugomer, Davida Skoke... Njihove majice nosi i mlada kantautorica Sara Renar, čiji su se stihovi iz pjesme "Ljubav" našli na dvije od njih, a i mlada književnica Kristina Posilović ustupila im je svoj stih "Makni mi se s očiju dok te nisam zavolio".
 
 
Iako su svi natpisi pronašli svoje kupce, neki su se ipak izdvojili od drugih po popularnosti, poput "Fališ mi more", "Brigemese", "Pomalo"... Zanimljivo je i da je majica s natpisom "Pun mi je kufer svega" postala pravi hit među brojnim mladim iseljenicima iz Hrvatske.
 
 
Postoji i jedna zanimljiva priča o kozi s majice s natpisom "Pomalo". Naime, to je bila koza Marijanine bake i zvala se Pruja, a Romana ju je fotografirala dok su bile u posjeti. Fotografija se odmah svidjela curama i odlučile su je ukomponirati u jednu od svojih majica koja je odmah postala hit, a koza Pruja sigurno se nije ni u najluđim snovima nadala ovolikoj slavi. 
 
 
Mustra komadi za sada su dostupni na Facebook i Instagram stranici brenda, gdje ih možete pregledati sve i naručiti svoju. Motiva ima preko 160, pa vjerujemo da će se svatko lako pronaći bar u jednom od njih, a cijene se kreću od 190 kuna za bijele majice do 550 kuna za haljine.
 
 
Saznali smo i da je u pripremi web shop koji će biti globalno dostupan, a s obzirom na to da se cure trude svake godine izbaciti nove proizvode, obavezno ih pratite kako vam slučajno nešto ne bi promaklo. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.