Upoznajte prvu transrodnu manekenku koja je dobila gažu u Victoria's Secretu

Foto: Instagram

VALENTINA SAMPAIO je ispisala povijest.

22-godišnja Brazilka je postala prva transrodna manekenka koju je angažirala modna kuća Victoria's Secret, a svojom novom gažom pohvalila se na Instagramu.

"Nemojte nikada prestati sanjati", napisala je u opisu videa kojim je otkrila da je novo lice linije donjeg rublja Pink poznatog brenda.

Direktor Victoria's Secreta Ed Rezek ovom se odlukom pokušao iskupiti za neprimjeren komentar o transrodnim modelima nakon prošlogodišnje revije brenda zbog kojeg se našao na udaru kritika javnosti.

"Bismo li trebali imati transrodne manekenke na reviji? Ne mislim da bismo. Zašto? Jer je naša revija fantazija", izjavio je u jednom intervjuu nakon revije u intervjuu za časopis Vogue. Njegova izjava stajala ga je gubitka dviju dugogodišnjih Anđelica, manekenki Karli Kloss i Lily Aldridge.

Strani mediji raspisali su se o tome kako bi ovo konačno moglo popraviti ugled brenda koji se često kritizira zbog isključivosti u castingu modela, a Sampaio je bila sjajan odabir jer je već otprije poznata javnosti kao prva transrodna manekenka koja je osvanula na naslovnici Voguea, 2017. godine.

Podsjetimo, već neko vrijeme se šuška i da je Victoria's Secret u problemima zbog zatvaranja desetaka trgovina u SAD-u, a nedavno su u javnost procurile i informacije o tome da se ove godine neće održati kultna revija, prvi put nakon 1995., što još uvijek nije službeno potvrđeno.