Galaxy S24 ima impresivan AI, ali i još impresivniju bateriju

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRI KUPNJI novog mobitela, većini će pri vrhu prioriteta biti dobra, izdržljiva baterija. Isto tako, kad brend izbaci novi model mobitela, većini su oči uprte upravo u tu stavku. Ako baterija nije izdržljiva, kako možemo pričati o boljem, naprednijem mobitelu? 

Impresivna izdržljivost

Otkad je izašao Samsung Galaxy S24, sva je pažnja usmjerena na nove AI mogućnosti, no korisnici su primijetili njegov impresivan vijek trajanja baterije. Test baterije koji provodi Tom's Guide uključuje testiranja surfanja internetom putem mobilne mreže dok se ne isprazni. Prosječan mobitel izdrži otprilike 10 sati. Galaxy S24 izdržao je 13 sati i 28 minuta.

Njihov test baterije za Galaxy S24 Ultra dao je još bolje rezultate. Izdržao je gotovo 17 sati. To ne iznenađuje jer Galaxy S24 Ultra ima veći okvir koji pruža više prostora za veću bateriju. Samsung koristi bateriju kapaciteta 5000 mAh u Galaxy S24 Ultra, za razliku od baterije kapaciteta 4000 mAh u standardnom S24.

Usporedbe radi, na prošlogodišnjem testiranju Galaxy S23, uređaj je izdržao 10 sati i 27 minuta. Bolji je to rezultat od prosječnog pametnog telefona, ali napredak u novoj seriji je osjetan. Pripisuje se to čipu Snapdragon 8 Gen 3, koji pokreće Galaxy S24. Ovaj je čip učinkovitiji u potrošnji energije od Snapdragon 8 Gen 2 koji se koristio u prethodnoj seriji.

No, treba imati na umu da Galaxy S24 modeli nemaju isti čip. Snapdragon 8 Gen 3, koji koristi Samo S24 Ultra, Galaxy S24 i S24 Plus modeli koriste Exynos 2400. Iako još nije poznato kakva je točno snaga ovih čipova, u prošlosti su uređaji s Exynos čipom bili nešto snažniji od Snapdragona.

Pročitajte više