Android bi vam uskoro mogao reći kada je vrijeme da zamijenite bateriju telefona

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GOOGLE bi konačno mogao početi obavještavati korisnike o slaboj bateriji na njihovim Android telefonima, tvrdi Mishaal Rahman, stručnjak za Android, u članku za Android Authority.

Za razliku od korisnika iPhonea, koji već dulje mogu vidjeti statistiku stanja baterije svog telefona iz svojih postavki, vlasnici Androida trenutno trebaju aplikaciju treće strane ili moraju unijeti posebne kodove naredbi kako bi provjerili stanje svoje baterije, piše The Verge.

Posljednje ažuriranje Pixel Feature Dropa već je donijelo nove informacije o bateriji, uključujući trenutni datum proizvodnje baterije i broj ciklusa punjenja. Međutim, Android 14 QPR2 Beta 2 dodaje skrivenu stranicu "zdravlja baterije", prema Rahmanu. Iako trenutno još ne uključuje stvarni mjerač zdravlja baterije, kod ukazuje na mogućnost prikazivanja informacija poput "procijenjenog postotka napunjenosti baterije u trenutačnom stanju u usporedbi s vremenom kada je bila nova".

iPhone korisnici godinama imaju ovu značajku

Rahman je otkrio ikone koje sugeriraju smanjenje kapaciteta baterije ili nemogućnost otkrivanja iste. Također tvrdi da će aplikacija Postavke slati "savjete" kada postoje ažuriranja o stanju baterije, odnosno ako telefon ne može detektirati bateriju ili je stanje baterije loše.

Za vlasnike iPhonea indikator zdravlja baterije može se činiti kao prilično osnovna značajka s obzirom na to da su već godinama imali pristup informacijama o stanju baterije. Međutim, lijepo je vidjeti da bi vlasnici Androida možda napokon mogli dobiti tu značajku izravno dostupnu u standardnoj aplikaciji Postavke. To je posebno značajno jer postaju sve dostupniji originalni dijelovi za popravak, uključujući baterije, i vodiči za samopopravak.

Pročitajte više