Evo koje novosti stižu u Apple Pay

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

USKORO će Apple Pay korisnicima omogućiti pristup uslugama otplate na rate. Mnoge web stranice podržavaju mogućnost plaćanja putem Apple Paya, a već je moguće koristiti iPhone za plaćanje na pojedinim prodajnim mjestima. No, do sada nije bila dostupna mogućnost plaćanja na rate.

Brži i jednostavniji nego ikad

Apple je na ovogodišnjem WWDC-u najavio prilagodbu Apple Paya. Osim što će biti ponuđene opcije plaćanja na rate, bit će dostupna i opcija "Pay Later", naravno, uz pretpostavku da banka, tržište i web trgovina također podržavaju ove mogućnosti, pojašnjava Tech Radar.

Također postoji nova mogućnost korištenja Apple Paya u bilo kojem web pregledniku treće strane i na računalu. Identitet se potvrđuje jednostavnim skeniranjem koda uz pomoć iPhonea, a zatim se transakcija uobičajeno dovršava uz Apple Pay.

Ovo proširenje znači i da će impulzivne kupnje biti još jednostavnije. Kupnja koju autorizirate u samo nekoliko dodira svakako zahtijeva manje razmišljanja od one u kojoj svoj identitet morate potvrditi na neki drugi način.

Još jedna novost odnosi se na dodavanje kartica u Apple Wallet. Moći ćete to učiniti tako da karticu prislonite na stražnju stranu iPhonea, odnosno više neće biti nužno ručno unošenje podataka o kartici ili skeniranje kartice uz pomoć kamere.

Stiže i mogućnost Tap to Cash, koja omogućuje korisnicima slanje i primanje novca pohranjenog na Apple Cash digitalnoj kartici držanjem dva iPhonea u blizini, bez potrebe za dijeljenjem telefonskih brojeva. Ovom se mogućnošću prvotno želi pojednostaviti npr. povrat novca za večeru ili kupnju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.