Apple Watch 9 u odnosu na Apple Watch 8: Najveće nadogradnje koje možete očekivati

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IAKO je trenutno Apple Watch Series 8 najbolji pametni sat na tržištu, mnogi s nestrpljenjem iščekuju Apple Watch Series 9 i njegova potencijalna poboljšanja. Očekuje se da će sljedeći Apple Watch donijeti brojne nove značajke koje će unaprijediti komunikaciju, praćenje aktivnosti, povećati sigurnost i još mnogo toga.

Iako su dostupne samo pojedine glasine, čini se da će Apple Watch Series 9 biti više inkrementalna nadogradnja u usporedbi sa Series 8. Unatoč tome, očekuje se da će Apple ipak unaprijediti nekoliko hardverskih komponenti. Prema glasinama i najnovijim vijestima koje vode do lansiranja modela sljedeće generacije, usporedbe između Apple Watch Series 9 i Apple Watch Series 8 sugeriraju sličan dizajn i manje promjene u fizičkom izgledu.

Ne postoji ništa primjetno u smislu dizajna što bi razlikovalo Apple Watch Series 8 od Apple Watch Series 7 osim opcija boja. Dakle, moguće je da će Apple Watch Series 9 doći u ekskluzivnim bojama, možda onima koje će odgovarati iPhoneu 15 ili iPhoneu 15 Pro, piše Tom's Guide.

Očekuje se redizajnirano iskustvo početnog zaslona softvera

Apple obično predstavlja nekoliko ekskluzivnih značajki sa svakom novom verzijom svog pametnog sata. Apple Watch 8 dobio je senzor temperature kože koji informira o praćenju ciklusa dok je Apple Watch 7 debitirao s QWERTY tipkovnicom.

Izgleda da će značajke Apple Watch Series 9 biti usmjerene prema nadogradnji watchOS-a 10. Prema onome što znamo iz javne beta verzije watchOS-a 10, očekuje se redizajnirano iskustvo početnog zaslona softvera s novim widgetima i Smart Stacks opcijom koja će donijeti značajno poboljšanje korisničkog iskustva. Tu će biti i novi brojčanici sata, dodane vrste vježbanja, osvježene aplikacije i druga poboljšanja koja čine watchOS 10 jednim od najznačajnijih softverskih ažuriranja za Apple Watch u posljednjim godinama.

Trajanje baterije

Apple Watch Series 8 ima 18 sati trajanja baterije uz redovito praćenje fitnessa, spavanja i mogućnost uvijek uključenog zaslona. Ali Apple Watch način rada s niskom potrošnjom onemogućuje određene značajke koje troše energiju dok uređaj ostaje uglavnom upotrebljiv. S uključenim načinom niske potrošnje, Apple Watch može trajati do 36 sati.

Istina je da ne možemo očekivati da će Apple Watch trajati jednako dugo kao neki Fitbit ili Garmin satovi. Iako Apple Watch Ultra traje do 60 sati u načinu rada niske potrošnje energije, nismo optimistični da će sljedeći vodeći Apple Watch doživjeti produljenje trajanja baterije. Ipak, Apple bi nas mogao iznenaditi.

Apple je postavio visoku ljestvicu za pametne satove prije nekoliko godina, što znači da su postupna poboljšanja i dalje vrijedna pažnje. Međutim, konkurencija u segmentu pametnih satova također postaje sve jača i bolja. S obzirom na to, velike nadogradnje koje se očekuju za Apple Watch Series 9 mogu mu omogućiti da ostane lider u nosivim uređajima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.