Apple Watch Series 9 bi konačno mogao dobiti nadogradnju koju smo svi čekali

Foto: Shutterstock/apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

UNATOČ tome što Apple lansira novi Apple Watch svake godine, tvrtka pokreće svoje nosive uređaje na istom A13 Bionic procesoru od Apple Watch Series 6. Ali stvari bi se mogle promijeniti s Apple Watch Series 9, s izvješćima da dobiva novi procesor.

Kako Forbes izvještava, Mark Gurman iz Bloomberga istaknuo je na svom Discord kanalu Power On da misli da će nadolazeći sat sadržavati čip temeljen na A15 Bionicu, koji je debitirao 2021. s iPhone 13 serijom. 

Trenutni čip, S8, temelji se na Appleovom A13 Bionicu, koji je prvi put objavljen 2019. Svaki novi Apple Watch imao je različiti naziv za čip, no pokazalo se da nije bilo puno nadogradnji između generacija. Tako je serija 7 imala S7 čip, koji je bio isti 64-bitni dvojezgreni procesor koji se nalazi i u seriji 6.

No Apple stavlja procesor koji mu je potreban u svaki od svojih proizvoda i vjerojatno bi objasnio da je S7 bio više nego dovoljno snažan za sve što je serija 7 trebala učiniti. 

Međutim, Gurman kaže da dolazi novi procesor za seriju 9, a ne rebrend prethodnog. 

Još nije poznato kakva će poboljšanja donijeti S9 čip. Postoji mogućnost da će novi procesor biti učinkovitiji, pružajući korisnicima ono što već duže vrijeme očekuju, a to je dulje trajanje baterije, piše XDA Developers. 

Tvrtka je prošle godine izbacila svoj Apple Watch Series 8, također je izdala Apple Watch Ultra, koji je prvi novi model koji je tvrtka izdala u posljednje vrijeme. Jači Apple Watch Ultra ponudio je potpuno nove značajke koje ga izdvajaju od standardne linije, uključujući izdržljiviji dizajn, uvijek uključen zaslon, dulje trajanje baterije i dodatak mjerača dubine. No satovi su i dalje imali isti S8 čip. 

Pametni sat APPLE Watch S8, cijena je 528 € (3978.22 kn)

Apple već godinama ima raspored izdavanja novih satova, tako da njihovi novi proizvodi debitiraju u drugom ili trećem tjednu rujna, obično zajedno s novim iPhoneima. Tako se može pretpostaviti da će Apple Watch Series 9 biti predstavljen u rujnu 2023.