Balenciagin najnoviji modni dodatak zapravo je predmet koji svatko ima kod kuće

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BALENCIAGA je sinonim za provokativne i često neobične modne dizajne, i čini se da ta reputacija neće skoro izblijedjeti. Nakon što je brend lansirao kreacije poput doslovne vreće za smeće i suknje od ručnika, još jedan proizvod iz njihove radionice izazvao je bijes i zbunjenost na internetu: narukvica napravljena od trake za pakiranje, koja izgleda gotovo identično kao prava traka za pakiranje.

Pompa oko ovog modnog dodatka eskalirala je nakon što je Highsnobiety podijelio isječak na TikToku koji prikazuje ovu "narukvicu". Kao dio Balenciagine kolekcije dodataka za jesen/zimu 2024. na Tjednu mode u Parizu narukvica je izazvala znatiželju i raspravu.

@highsnobiety Would you wear this? 🤨 #balenciaga ♬ Imperfect Island - DJ BAI

Reakcije na TikToku nisu bile suzdržane: "Balenciaga svake godine samo prazni ladicu sa smećem", "Balenciaga je društveni eksperiment prodaje besmislenih stvari bogatima", "Balenciaga je najbolji društveni eksperiment", "Gotovo kao da namjerno gledaju hoće li bogati ljudi kupiti smeće", pisali su u komentarima.

Iako je izazvala kontroverzu, kolekcija Balenciage za jesen/zimu 2024. istaknula se tehnološkim inovacijama i suvremenim trendovima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.