Bili smo u Zari u Njemačkoj, evo kakve su cijene u usporedbi s onima kod nas

Foto: Index.hr

IAKO nisam osoba od šopinga, tijekom boravka u Njemačkoj za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva, točnije u Berlinu, izdvojila sam malo vremena i skoknula do Zare kako bih vidjela kakva im je ponuda i kakve su cijene naspram Hrvatske. Fokusirala sam se na hlače, majice, jakne, haljine i modne dodatke, a usput sam škicnula ima li kakvih isplativih ulova na sniženju. Evo što sam našla.

Redovna cijena bijelog topa s V izrezom i podesivim tankim naramenicama u njemačkoj Zari je 22.95 eura. Na web stranici Zara Hrvatska isti top košta 19.95 eura. 

Crna kožna jakna u njemačkoj Zari košta čak 49.95 eura, a u hrvatskoj je redovna cijena 39.95 eura. 

Redovna cijena kratkih traper hlača u njemačkoj Zari je 22.95 eura, a u hrvatskoj je 19.95 eura. 

Duga bijela haljina s naborom na struku u njemačkoj Zari košta čak 39.95 eura, a u hrvatskoj je redovna cijena 29.95 eura. 

Redovna cijena crnog sakoa koji se kopča s mašnom u njemačkoj Zari je 39.95 eura, a u hrvatskoj 29.95 eura. 

Pogledali smo i cijene modnih dodataka. Lakirana siva torbica koštala je u njemačkoj Zari 29.95 eura, a u hrvatskoj je redovna cijena 25.95 eura. 

Ova crvena u njemačkoj Zari košta 22.95 eura, u hrvatskoj je redovna cijena 19.95 eura. 

Na sniženju u njemačkoj Zari je bio bijeli blejzer s gumbima. Cijena mu je bila snižena za 40 posto i koštao je 35.97 eura. Isti taj blejzer se i kod nas može pronaći trenutno na sniženju, ali od 34 posto te košta 25.99 eura. Redovna cijena kod nas mu je 39.95 eura.

Obična crna majica kratkih rukava u njemačkoj Zari košta 15.95 eura, u Zari u Hrvatskoj je redovna cijena 12.95 eura. 

Nešto jeftinija je obična bijela majica kratkih rukava čija je redovna cijena u Zari u Njemačkoj 12.95 eura, u Zari u Hrvatskoj 9.95 eura. 

Redovna cijena Zara traperica modela Mom fit high waist 1975 u Hrvatskoj je 25.95 eura, a na popustu od 30 posto 17.99 eura. U Njemačkoj je redovna cijena 29.95 eura, a na popustu 19.99 eura.

Bolja ponuda, ali više su cijene

Skoro svi ovi artikli su (sudeći prema službenoj stranici Zara Hrvatska, gdje smo pogledali kakve su cijene sličnih artikala) zapravo dosta skuplji u Njemačkoj, makar im je ponuda nešto bolja nego u Hrvatskoj. 

Ranije ove godine bili smo u Zari u Srbiji i primijetili smo da su cijene i tamo više nego kod nas. Cijene po dućanima u Europi razlikuju se od 20 do 30 posto u odnosu na one u Španjolskoj, gdje je Zara najjeftinija jer je matična zemlja ovog brenda. Sad smo se uvjerili i da je u Njemačkoj također skuplja, kao i u Srbiji.

Zara ima skoro 3000 trgovina u 96 zemalja

Podsjetimo, Zara je jedan od poznatijih brendova brze mode. Ovu high-street marku osnovao je 1975. godine Amancio Ortega u A Coruñi u Španjolskoj. Danas ima gotovo 3000 trgovina u više od 96 zemalja.

Ova fast-fashion marka dizajnira, proizvodi i distribuira odjeću unutar vlastite mreže te tako može brzo reagirati na tržišne zahtjeve i trendove. Zara je također poznata po tome što ne troši puno na tradicionalni marketing poput billboarda, TV reklama i ostalih oglašivačkih medija. Oslanja se na svoje proizvode, dizajn trgovina i prisutnost na društvenim mrežama za promociju. No, često se nađe na tapeti zbog nereda u trgovinama i kabinama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.