Boca istarskog maslinovog ulja osvojila je zlato na svjetskom natjecanju u dizajnu

Foto: Studio Tumpić/Penc

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

STUDIO Tumpić/Prenc osvojio je jedno od najvećih priznanja za dizajn, ujedno i najstarije u svijetu – ADC Award. Njujorški Art Directors Club već 103 godine dodjeljuje ovu nagradu najboljim kreativnim talentima i revolucionarnim radovima na području dizajna i raznih kreativnih disciplina.

Foto: Studio Tumpić/Penc

Rovinjski studio osvojio je Gold Cube, prestižno priznanje za dizajn pakiranja ekstradjevičanskog maslinovog ulja Istriana.

Žiri, sastavljen od priznatih svjetskih stručnjaka na polju kreativne industrije, pohvalio je ideju kutije Istriane koja naglašava vezu s prošlošću kroz oblik specifične rimske amfore u kojoj se pohranjivalo maslinovo ulje. Dizajn Istriane je rekonstrukcija fragmenata amfore nanovo spojenih u smislenu cjelinu. Položena u kutiju, boca postaje dijelom specifičnog oblika rimske amfore koja se koristila na području Istre, a u kojoj se pohranjivalo i prenosilo maslinovo ulje.

Direktorica Sara Prenc Opačić i kreativni direktor Anselmo Tumpić primili su nagradu u povijesnoj njujorškoj dvorani Gotham Hall, a svečanosti je nazočio i Robert Andrew Anderson, vlasnik brenda Istriana.

Foto: Studio Tumpić/Penc

Ovim uspjehom nastavljen je niz nagrada za projekt Istriana

"Ovo je golem uspjeh za nas jer dobili smo baš zlato na jednom od najvažnijih festivala u svijetu te na najbolji način predstavili Hrvatsku. Dosad smo bili nagrađeni mnogo puta, pa i za spomenuto pakiranje, ali ovo je doista veliko priznanje", izjavili su Sara Prenc Opačić i Anselmo Tumpić. Nagrada je tim značajnija zbog činjenice da su ove godine u konkurenciji za nagrade bili i neki od najpoznatijih svjetskih brendova kao što su Adidas, Google i Apple.

Ovim uspjehom nastavljen je niz nagrada za projekt Istriana, koji je rovinjski studio realizirao s partnerima Wine & Industrial Packaging i CMG Digital. Prije ovog priznanja, projekt je osvojio nagrade Pentawards, Best color of the year by Pantone x Pentawards, Dieline Awards, D&AD, LIA Awards i tri zlata na natjecanju IdejaX. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.