Dizajneri interijera kažu da ne kupujete ovakva rješenja za pohranu: "Požalit ćete"

Foto: Shutterstock/sinsay.com/ikea.com/amazon.de/

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DANAS je na tržištu dostupno mnogo različitih rješenja za pohranu, uključujući klasične kartonske kutije, plastične kutije, košare, vreće i drugo. Ova rješenja dolaze u različitim oblicima i veličinama, što ponekad otežava odabir prikladnog za vaš prostor. Iako ista pravila ne vrijede za sve, dizajneri interijera kažu da ćete kod ovih pet načina pohrane gotovo uvijek požaliti.

Pohrana koja nije odgovarajuće veličine

Bez obzira kupujete li pojedinačne košare i kutije ili ulažete u namještaj po mjeri, važno je da vaša pohrana odgovara vašim potrebama. Kupnja prevelikih ili premalih komada često je greška koju mnogi naprave. Prevelike kutije možda neće dobro odgovarati vašem prostoru, stoga pažljivo birajte.

"Iako izuzetno velike kutije izgledaju kao dobra ideja jer mogu držati puno stvari, ipak je teško podizati i premještati ih, a i nezgodno ih je skladištiti", pojasnila je Lisa Dooley, profesionalna organizatorica i vlasnica tvrtke Your Organized Life za Homes&Gardens.

Savjetuje da pričekate s kupovinom rješenja za pohranu dok ne završite s organiziranjem: "Kupovina opcija za pohranu trebala bi biti jedna od posljednjih stvari koje radite prilikom organiziranja. To može djelovati proturječno, ali neka situacija odredi kupovinu".

Košara za pohranu, Sinsay, 4.49 eura

Proizvodi za pohranu su preplitki

Slično tome, kupnja spremnika koji su preplitki, bez obzira na druge dimenzije, rezultirat će samo dodatnim neredom, upozorava Katie Clingman, profesionalna organizatorica domaćinstva i vlasnica tvrtke Settled in Soundly.

"Da biste maksimalno iskoristili prostor, koristite proizvode koji ispunjavaju punu dubinu vaših polica", kaže. Ako su police vašeg ormarića duboke 50 cm, nemojte kupovati kutije od 30 ili 40 cm. Pronađite one koji su duboki 50 cm kako rezultat ne bi izgledao neuredno.

Kutija za odlaganje s poklopcem, IKEA, 9.99 eura

Koristite isključivo metalne organizatore

Iako plastične kutije svakako imaju svoju svrhu, posebno kad je riječ o organizaciji kuhinje, uvijek je dobra ideja uložiti u čvršće metalne organizatore. Lisa Dooley je pojasnila kako plastične kutije mogu biti krhke. Metalne su stoga pouzdanije, a jednako ih je lako čistiti.

Metalne košare za pohranu, Amazon, cijena je od 16.92 eura

Koristite različite oblike predmeta za pohranu

Organiziranje skladištenja u vašem domu slično je igranju Tetrisa. Ljudi često žele iskoristiti svaki centimetar prostora koji imaju, a zbog toga će često kupovati spremnike različitih oblika. No to već težak zadatak čini još težim.

Uz četvrtasti, najpopularniji oblik za spremnike je okrugao, a njime često gubite prostor. Umjesto okruglih spremnika, za četvrtaste ormariće ili police odaberite kutije istog oblika.

Kartonska kutija za pohranu, IKEA, 0.99 eura

Ne znate procijeniti treba li pohrana biti prozirna ili ne

Kako izgledaju vaši spremnici za pohranu nije važno samo zbog estetike vašeg prostora. Određeni načini pohrane u ljudima mogu izazvati stres, a samo vi znate što vam odgovara.

"Mnogi proizvodi za organiziranje dolaze u varijantama čvrste, poluprozirne i prozirne prozirnosti. Ako volite vidjeti što je unutar spremnika, odaberite prozirne", rekla je Clingman. Ako vas pogled na stvari čini nervoznima, odaberite čvrste spremnike i dodajte naljepnice na koje ćete napisati što se u njima nalazi kako biste se lakše snašli.

Prozirni spremnici, više veličina, Amazon, cijena je od 13.84 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.