Dizajneri otkrili koje boje kuhinjskih ormarića odlaze i koje ih zamjenjuju

Foto: Shutterstock/Pexels

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TRENDOVI boja kuhinjskih ormarića se stalno mijenjaju, pa je važno izabrati one koje vam se stvarno sviđaju. Ako niste sigurni što odabrati ili renovirate nekretninu za iznajmljivanje, preporuke dizajnera mogu biti od velike pomoći. Evo što oni preporučuju.

Najnoviji trendovi boja kuhinjskih ormarića za 2024.

Tamnozelena

Dizajnerica interijera Bynn Esmond rekla je za The Kitchn da "vlasnici kuća traže više dubine i misterije u svojoj kuhinji". Tamnozelena boja se ističe kao odgovor na ovu želju, pružajući osjećaj mira i povezanosti s prirodom, stvarajući topao i intrigantan prostor.

Tople neutralne boje

Prema dizajnerici Cheyenne Ely, tople neutralne boje su praktične i stvaraju osjećaj udobnosti u kuhinjskom prostoru. One mogu uključivati nijanse bež, krem, svjetlosmeđe i slične zemljane tonove. Ove boje imaju sposobnost stvoriti toplu i ugodnu atmosferu koja poziva na opuštanje i druženje.

Dizajnerica Sarah Anderson dodaje da ove boje pomažu kuhinji da izgleda prostranije, u usporedbi s potpuno bijelim kuhinjama.

Trendovi boja kuhinjskih ormarića na izmaku 2024.

Potpuno bijele kuhinje

Rasprava o potpuno bijelim kuhinjama još uvijek traje, ali vlasnici se sve više udaljavaju od njih zbog praktičnih razloga. Oni s velikim obiteljima ili malom djecom često smatraju da je teško održavati bijele kuhinje čistima. Čak i oni koji biraju bijele kuhinje često dodaju boje ili toplije nijanse kako bi unijeli osobnost i sakrili prljavštinu.

Jednotonske palete

Ely objašnjava da jednobojna paleta ormarića može učiniti kuhinju ravnom i dosadnom. Korištenje samo jedne boje za sve ormariće može stvoriti monoton izgled koji ne privlači oko i ne dodaje nikakav vizualni interes prostoru. Ovo je posebno izraženo u većim kuhinjama, gdje velika površina iste boje može djelovati previše jednolično i beživotno.

Dodavanje druge boje može donijeti koheziju u cijeli dom. Uvođenjem kontrastne boje na neke ormariće ili kuhinjske elemente stvara se dinamičniji i zanimljiviji prostor. Ova druga boja može se povezati s bojama koje se koriste u drugim prostorijama kuće, stvarajući tako osjećaj povezanosti i toka između različitih prostorija.

Siva

Iako je siva možda postala zastarjela kao dominantna boja u interijeru, Ely preporučuje korištenje bež boja sa sivim tonovima koje mogu izgledati hladno ili toplo, ovisno o drugim elementima u prostoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.