Raskrčite svoju kuhinju u šest jednostavnih koraka

Foto: zarahome.com/pevex.hr/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VELIKE ili male, kuhinje vrlo lako završe pretrpane. To je jednostavno dio stana ili kuće koji često koristimo. Koliko god čistili i organizirali prostor, on i dalje lako može završiti pretrpan i zagušen. Moguće je da je riječ o vizualnom neredu, odnosno o situaciji u kojoj su svi vaši predmeti tamo gdje bi trebali biti, ali ih je ipak previše ili su previše vidljivi. Evo kako to riješiti.

Strateški pokrijte utičnice

Utikači su neizostavni u kuhinji, tako da ih se ne možete izbjeći, ali mogu izgledati neugledno. Kabeli koji "teku" duž vrhova površine i utikači koji izlaze iz zida jako doprinose vizualnom neredu. Najjednostavnije ih je prekriti predmetima koji već postoje na kuhinjskom pultu. Daska za rezanje, umjetnine, biljke, aparat za kavu... Svi ovi predmeti mogu prekriti utičnice za uredniji dojam.

Drvena daska, Zara Home, od 10.99 eura

Dodajte kukice na zidove

Ako vam je kuhinjski pult prepun, korištenje vertikalnog prostora sjajan je način da oslobodite površine dok stvarate uredniji izgled kuhinje. Korištenje kuka je najjednostavniji način da to napravite. Na tržištu postoji mnogo povoljnih samoljepljivih kukica, a ako strateški objesite predmete, istovremeno možete prekriti utičnice. Dva u jedan.

Fackelmann samoljepljive kukice, Pevex, 2.24 eura
Samoljepljive kukice, Pevex, 2.24 eura

Koristite područje van kuhinje

Vaš kuhinjski prostor ne mora živjeti samo u kuhinji. Stvarnost je takva da većinu svojih kuhinjskih uređaja i posuđa ne koristite svaki dan ili više od jednom dnevno. Korištenje drugih područja doma za pohranu može biti izvrstan način za smanjenje nereda na površinama vaše kuhinje.

Provjerite koliko prostora za pohranu imate u hodniku, dnevnom boravku ili podrumu. Ako uspijete skloniti barem jedan pladanj, učinili ste puno za rasterećenje prostora. Na kuhinjskim površinama držite samo ono što je doista nužno.

Organizirajte vertikalni prostor

Nered se nakuplja i na policama kad se na njima nakuplja previše posuđa bez ikakvog reda i logike, piše Livingetc. Vertikalna pohrana je čudo za male kuhinje koje nemaju puno prostora, no pazite da ne pretjerate. Ako su vam police zakrčene, rasteretite ih.

Zidna polica, Emmezeta, 15.99 eura

Ne koristite previše boja

Ako je vaša kuhinja pretežito u jednoj boji, ona će izgledati urednije. Također, ako imate puno šarenog posuđa, ono može pridonijeti neurednom izgledu. Stoga, ako volite šarenilo, pazite da ne pretjerate, odnosno da vas to šarenilo ne zaguši. To je lako spriječiti kupnjom setova posuđa koji dolaze u jednoj boji. Kohezivan prostor uvijek izgleda uredno.

Set tanjura Fall, Emmezeta, 23.99 eura
Komplet keramičkog posuđa, Zara Home, od 8.99 eura

Odaberite prostor za kuhinjske aparate

U većini kuhinja tosteri, aparate za kavu, mikser i drugi kuhinjski aparati izloženi su na radnim plohama. Odaberite prostor u kojem ćete ih sve držati dok ih ne koristite. Ormarići s okretnim vratima su idealni, ali nema pravila. Dodijelite im bilo koji zatvoreni prostor u kuhinji i držite ga se.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.