Evo kako galerijska rasvjeta može transformirati vaš dnevni boravak

Foto: Shutterstock/amazon.de/bauhaus.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DIZAJNER interijera Nate Berkus obožava ugradbene police za knjige, a postoji jedan detalj na koji se gotovo uvijek oslanja kako bi im omogućio da zasjaju punim sjajem. U pitanju je dobra rasvjeta. Berkus voli koristiti svjetla za slike, odnosno galerijsku rasvjetu, kako bi istaknuo knjige i umjetnine na svojim policama. Ova ideja osvjetljenja dnevnog boravka spaja oblik i funkciju, a Nate tvrdi da je to tajna profinjenog ambijenta.

Usmjereno svjetlo daje dašak elegancije domu

U nedavnoj je objavi na Instagramu Berkus pokazao kako je uredio svoj kutak za čitanje i objasnio kako voli dodavati galerijska svjetla od mesinga zato što stvaraju elegantan i topao ambijent u prostoriji.

"Svojom sposobnošću da istaknu detalje i boje umjetnina i stiliziranih polica, stvaraju vizualno privlačan prikaz koji očarava svakoga tko ih pogleda", dodala je dizajnerica interijera Elana Mendelson za Livingetc.

Galerijska svjetla najbolje funkcioniraju u redovima, s jednim svjetlom iznad svakog dijela polica. To pomaže osvijetliti dekor ispod i stvoriti ravnotežu u cijeloj sobi. Kako su ovakva svjetla bežična, ne morate se brinuti zbog kabela koji će narušiti estetiku prostorije.

Galerijsko svjetlo, Amazon, cijena je 40.95 eura
Paulmann Galeria LED svjetiljka za slike, Bauhaus, cijena je 25 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.