Hrvatski grad proglašen najboljom europskom destinacijom za medeni mjesec

Foto: Shutterstock/booking.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PORTAL European Best Destinations objavio je listu najboljih europskih destinacija za savršeni medeni mjesec u 2023., a na prvom mjestu našao se hrvatski grad Cavtat. Na drugom mjestu je Positano, na trećem Santorini, na četvrtom Rim, a na petom Pariz. Ukupno je 13 europskih destinacija završilo na ovoj listi. 

"Uskoro vam je vjenčanje ili sanjate o putovanju za godišnjicu braka i tražite savršenu destinaciju za medeni mjesec u Europi? Odabrali smo za vas najbolje destinacije za medeni mjesec u Francuskoj, Portugalu, Hrvatskoj, Grčkoj...", napisali su.

1. Cavtat

"Najbolja destinacija za medeni mjesec ove godine je prekrasan, sunčan, romantičan Cavtat na jugu Hrvatske. Smješten nekoliko minuta od Dubrovnika i njegove međunarodne zračne luke, Cavtat nudi zaljubljenima usluge vjenčanja po principu "ključ u ruke", kao i beskrajne mogućnosti za medeni mjesec i smještaj za voljene osobe", istaknuli su. 

Dodali su da u Cavtatu ima raznih hotela, od onih s 5 zvjezdica koji imaju pogled na more i wellness sadržaj te bazene, ali da se mogu naći i boutique hoteli. Osim toga istaknuli su i restorane uz more i moderne barove "u srcu najljepšeg zaljeva u Europi". Preporučuju dva hotela u Cavtatu - Supetar i Croatia. 

Preporuka smještaja

Hotel Supetar okrenut je prema plaži i nudi smještaj s 5 zvjezdica u Cavtatu te ima sezonski vanjski bazen, vrt i terasu. Popularne zanimljivosti u blizini smještaja uključuju plaže Sustjepan, Rat i Žal. Parovima se posebno sviđa lokacija - ocijenili su je s 9.9 za putovanje udvoje. Hotel možete vidjeti ovdje


2. Positano, Italija

Za Positano su napisali da je to grad koji je prema legendi stvorio Neptun, bog mora koji je bio zaljubljen u nimfu. U Positanu preporučuju Eden RocHotel, za koji pišu da je jedan od najprestižnijih hotela u gradu, "s prekrasnim pogledom na ovo odredište kao s razglednice za medeni mjesec iz snova".

Preporuka smještaja

Hotel Eden Roc Suites smješten je na panoramskoj lokaciji u slikovitom Positanu, a nudi bazen, spa centar i sobe s terasom s pogledom na more. Sadrži restoran, teretanu i terasu za sunčanje. Parovima se posebno sviđa lokacija - ocijenili su je s 9.6 za putovanje udvoje. Hotel možete vidjeti ovdje


3. Santorini, Grčka

"Santorini je jedno od najboljih odredišta za medeni mjesec u Europi i prekrasno romantično mjesto za prosidbu", napisali su. Za potpuni doživljaj i prekrasan medeni mjesec preporučuju krstarenje katamaranom ili privatnu vinsku turu.

Preporuka smještaja

Cori Rigas Suites smješten je na liticama Fire, a ima slatkovodni bazen i namještenu terasu za sunčanje sa spektakularnim pogledom na vulkan i Egejsko more. Nekadašnja Kapetanova kuća pažljivo je restaurirana korištenjem lokalnih vulkanskih materijala, drva i mramora, što je čini živim uzorkom lokalne arhitekture. Smještaj možete vidjeti ovdje


4. Rim, Italija

"Uživajte u nezaboravnom medenom mjesecu u jednom od najljepših gradova na svijetu", naveli su. Rim i njegovi slavni spomenici, gastronomija, povijest i sunce garantiraju uspješan medeni mjesec. 

Preporuka smještaja

Bio Hotel Raphael nudi luksuzne sobe s mramornom kupaonicom i parketnim podovima. Njegova krovna terasa pruža panoramski pogled na Rim, od crkve Svetog Petra do Panteona. Ovaj hotel s pet zvjezdica možete vidjeti ovdje


5. Pariz, Francuska

"Ako ste romantični i tražite jedinstveni boravak u jednom od najljepših europskih gradova za medeni mjesec ili proslavu godišnjice braka, svakako biste trebali rezervirati svoj odmor u Parizu", istaknuli su. Dodali su da je sa svojim raskošnim hotelima Pariz jedno od najljepših odredišta u Europi za medeni mjesec.

Preporuka smještaja

Grand Hôtel Du Palais Royal smješten je unutar zgrade iz 18. stoljeća, a nalazi se u srcu Pariza, 200 m od muzeja Louvre i vrtova Tuileries. Sadrži vrhunska umjetnička djela, spa Holidermie, à la carte restoran i 24-satnu recepciju. Hotel možete vidjeti ovdje


Evo i kompletnog popisa najboljih destinacija za medeni mjesec u Europi:

  • Cavtat, Hrvatska
  • Positano, Italija
  • Santorini, Grčka
  • Rim, Italija
  • Pariz, Francuska
  • Budimpešta, Mađarska
  • Mallorca, Španjolska
  • Krf, Grčka
  • Lisbon, Portugal
  • Prag, Češka
  • Venecija, Italija
  • Algarve, Portugal
  • St. Barthelemy, Francuska

European Best Destinations je internetska stranica za putovanja posvećena promicanju kulture i turizma u Europi. Kreirana je 2009. godine te navode da je najposjećenija web stranica posvećena turizmu u Europi već 10 godina zaredom. Listu najpoželjnijih europskih destinacija za medeni mjesec možete vidjeti ovdje