Huawei Watch GT 4 je stajliš sat kojem baterija traje i traje. Testirali smo ga

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

HUAWEI GT 4 serija dolazi u dvije veličine - 46 mm i 41 mm. Huawei Watch GT 4 46 mm dolazi u tri boje - zelenoj, sivoj i crnoj, a Huawei Watch GT 4 41 mm dolazi u bijeloj, svijetlo zlatnoj i srebrnoj sa zlatnim detaljima. Ovaj potonji u srebrnoj kombinaciji stigao je na recenziju. 

Prvi, drugi i treći dojam je da se radi o iznimno lijepom i elegantnom satu zbog kojeg su me u par navrata zaustavili i pitali o kojem se satu radi. No to je i sat kojem baterija traje i traje i traje. Sat dolazi u zgodnoj bijeloj kutiji, koju kada otvorite, ono što prvo ugledate je upravo on - u sredini. Osim njega u posebnoj kutijici zapakiran je produžetak remena sata, a u drugoj punjač. 

Vrlo ugodan na ruci

Huawei Watch GT 4 41 mm ima sljedeće dimenzije - 41.3 mm x 41.3 mm x 9.8 mm. Težina mu je oko 37 g, bez remena, a veličina remena je 120-190 mm. Sat je otporan na prašinu i vodu (5 ATM vodootporan).

Na strani sata je rotirajuća krunica koja služi za navigaciju aplikacijama/satom, a nešto niže je dodatna tipka koja se može podesiti, za npr. alarm, brzi pristup nekoj aplikaciji i sl. Pokreće ga HarmonyOS 4 i kompatibilan je i s iOS-om i Androidom, a potrebno ga je povezati putem Huawei Health aplikacije. 

Sat je vrlo ugodan na ruci, kopča je čvrsta i lako se otkopčava/zakopčava. Nema bojazni pri nošenju da će se slučajno otkopčati. Na sat sam se odmah naviknula i nije mi bio pretežak za nošenje niti mi je smetao prilikom spavanja. 

Sjajan zaslon

Zaslon mu je 1.32 inčni AMOLED u boji, a rezolucija 466 x 466 piksela, PPI 352. Kućište je od nehrđajućeg čelika, a verzija koju sam dobila na testiranje ima i srebrni remen sa zlatnim detaljima od istog materijala. Zaslon sata je sjajan, boje su vibrantne i ono najbolje je da je dovoljno svijetao i čitljiv i na suncu. 

Također, zaslon ni jednom tijekom mjesec dana korištenja nije imao problema s responzivnošću, ili "buđenjem" kada se zapešće okrene prema licu i sl. Također zaslon osjetljiv na dodir reagira vrlo brzo i to laganim dodirom željene aplikacije. 

Putem povezane aplikacije Huawei Health mogu se birati brojčanici, a neke bi moglo razočarati da ih je desetak dostupno bez plaćanja. No mnoštvo ih je dostupno uz plaćanje, a cijena nije visoka.

Meni je ta brojka bila sasvim dovoljna i brzo sam našla favorita među njima. Kao što sam već navela, sat je kompatibilan i s iOS-om (13.0 i više) i Androidom (8.0 i više), ali se mora skinuti i povezati putem Huawei Health aplikacije. 

Sa sata se može odgovarati na pozive, a zvuk je čist

Valja imati na umu da se dostupne značajke sata mogu razlikovati ovisno o modelu telefona, a moj je bio povezan s iPhoneom. Nemam zamjerke na samu aplikaciju, ali kroz nju nisam mogla instalirati pojedine dodatne aplikacije. Naime, AppGallery potrebna za to ne radi s iOS uređajima. 

No na sat su uredno stizale sve obavijesti o npr. pristiglim mailovima, porukama i sl. te se direktno sa sata može odgovarati na pozive (potrebna je Bluetooth veza). Zvuk je čist i jasan, i cijelo to iskustvo je bilo bez zamjerke. Također, putem sata može se reproducirati glazba. No imajte na umu da glazbu morate učitati putem aplikacije Huawei Health. 

Za one kojima su bitne fitness i zdravstvene značajke, ovaj sat dolazi opremljen senzorom koji obećava poboljšano praćenje otkucaja srca. Putem njega se može pratiti i brzina sagorijevanja kalorija, brojanje koraka napravljenih kroz dan, vrijeme vježbanja, razina stresa, praćenje spavanja i kvalitete istog i sl.

Impresivna baterija

Sat vas također kroz dan podsjeća da ustanete, prošećete i generalno pomaknete s mjesta. Sat ima i neke zgodne značajke za žene, poput praćenje menstrualnog ciklusa i sl. Vjerojatno najviše korištena značajka od navedenih u mom slučaju je bila praćenje spavanja. Sat može pratiti prilično detaljno kako spavate, je li san bio kvalitetan, a čak prati i drijemanje tijekom dana. 

No ono zaista impresivno kod ovog sata je trajanje baterije. Naime, ista mi je trajala u prosjeku šest dana prije nego što je trebalo sat napuniti. Valja napomenuti i da se sat prilično brzo puni, u prosjeku u nekih sat vremena je spreman za skidanje s punjača. 

Fora značajka vrijedna spomena

Huawei na svojim stranicama ističe da baterija može trajati i do 7 dana, a da je uz redovitu upotrebu ta procjena na do 4 dana. Ako je pak uključen Always On Display, onda će baterija trajati do 2 dana. 

Još jedna od fora značajki vrijedna spomena, i koja se meni pokazala korisnom, mogućnost je sata da pronađe vaš telefon. Naime, putem sata se samo označi da želite pronaći telefon i ovaj će potom početi ispuštati zvuk. Zgodno za zaboravne!

Ako ste u potrazi za stajliš satom koji ima zaista zavidno trajanje baterije i neke ključne fitness i zdravstvene značajke, a nije vam puno izdvojiti oko 300-350 eura (*verzija s kožnim remenom je povoljnija), ovo je idealan sat. 

Pročitajte više