iPhone 15 dolazi bez utora za SIM karticu u Francuskoj i drugim zemljama u Europi?

Foto: apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE je prošle godine započeo prelazak na iPhone koji podržava samo eSIM tako što je u Sjedinjenim Državama potpuno izbacio fizičku SIM karticu. Prema novim informacijama, tvrtka bi ove godine iPhoneom 15 mogla proširiti svoje iPhone modele bez SIM kartice u više zemalja u Europi.

Informacija dolazi od francuske novinske kuće iGeneration, koja citira anonimne izvore iz industrije koji kažu da bi "iPhone 15 i 15 Pro također mogli biti pušteni u prodaju bez fizičke SIM kartice u Francuskoj", piše 9to5mac.

Hoće li Apple također primijeniti ovu strategiju u drugim zemljama diljem Europe i ostatka svijeta, ostaje za vidjeti. No kako piše Mac Rumors, ako se utor za SIM ukloni u Francuskoj, vjerojatno će biti uklonjen i u nekim drugim europskim zemljama jer Apple obično prodaje jedan model iPhonea u većini Europe.

Na primjer, iPhone 14 Pro model A2890 koji se prodaje u Francuskoj također se prodaje i u Velikoj Britaniji, Irskoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Austriji, Poljskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Danskoj, Finskoj, Norveškoj, Švedskoj, Švicarskoj i desecima drugih zemalja.

iPhone 14 i iPhone 14 Pro koji se prodaju u SAD-u su prvi modeli iPhonea bez utora za SIM

iPhone 14 i iPhone 14 Pro koji se prodaju u Sjedinjenim Državama prvi su modeli iPhonea koji nemaju fizički utor za SIM karticu. Umjesto toga u potpunosti se oslanjaju na eSIM tehnologiju, koja se ponekad naziva i ugrađeni SIM.

To znači da ne postoji fizička SIM kartica koju je potrebno umetnuti u iPhone ili aktivirati. Umjesto toga korisnik se prijavi s podacima o svom operateru i operater daljinski omogućuje iPhoneu da se spoji na njihovu mrežu.

Međutim, prije iPhonea 14 Apple je nekoliko godina forsirao korištenje eSIM-a. iPhone XS bio je prvi model koji je dodao tu tehnologiju, a svaki novi iPhone od tada podržava eSIM. Mobilne verzije iPada još se dulje oslanjaju na eSIM tehnologiju, kao i Apple Watch.

Pročitajte više