Izazovna reklama Sydney Sweeney zapalila internet: "Dajte povišicu marketing timu"

Foto: Profimedia

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SYDNEY Sweeney ove je godine prilično zauzeta reklamiranjem brendova i njihovih proizvoda. Nedavno je izazvala veliku pozornost na društvenim mrežama reklamom za brend HeyDude, čija je ambasadorica. Sada je još jedna njezina reklama postala viralna.

Sweeney je angažirao brend sapuna Dr. Squatch jer "njezina popularnost dopire do različitih skupina ljudi, posebno žena koje često kupuju proizvode za osobnu njegu za svoje partnere ili djecu", objašnjava John Ludeke, potpredsjednik marketinga tvrtke za Marketing Dive. 

U jednoj od videoreklama Sweeney glumi lik koji se čarobno pojavljuje pred muškarcima i kaže im: "Dečki žele samo jednu stvar." Potom mijenja gel za tuširanje koji koriste u jedan iz linije Dr. Squatch.

U drugoj reklami Sweeney se poigrava engleskim riječima. Naime, glumica se obraća "prljavim malim dječacima" iz kade i pita ih: "Zanima li vas moje tijelo... odnosno gel za tuširanje?"

Riječ "body" prvo navodi na misao da misli na tijelo, ali nakon kratke pauze dodaje riječ "wash", čime razjašnjava da je riječ o gelu za tuširanje ("body wash"). Zatim pojašnjava da gel ne mogu dobiti, "jer on nije za dječake već za muškarce". 

Kampanja se sastoji od promotivnih fotografija i nekoliko videospotova

Cijela kampanja sastoji se od nekoliko promotivnih fotografija i videospotova. Uz veliku promociju na društvenim mrežama, Dr. Squatch promovira kampanju televizijskim reklamama i oglasima na Spotifyu. "Bit ćemo doslovno svugdje", izjavio je Ludeke. "Očekujemo dramatičan porast svijesti i korištenja Dr. Squatch brenda kao rezultat."

Kao što smo već u uvodu naveli, za Sweeney je ovo bila izuzetno aktivna godina puna novih partnerstava. U svibnju je postala prva globalna ambasadorica korejskog brenda za njegu kože Laneige, dok ju je u kolovozu tvrtka HeyDude imenovala svojom globalnom ambasadoricom. Također je bila zaštitno lice kampanja za luksuzni brend Jimmy Choo i brend pića Bai. 

"Trebali smo nekoga tko odgovara osobnosti brenda Dr. Squatch i njegovom identitetu - nekoga prirodnog, zabavnog i pomalo drskog, tko se zna zabaviti i ne shvaća stvari previše ozbiljno", rekao je Ludeke o odluci da angažiraju Sweeney. "Vrlo brzo smo se odlučili za Sydney... Ona je ikona, ne samo među muškarcima već i među ženama."

"Dajte povišicu marketing timu"

I vrlo brzo se ispostavilo da je odluka brenda bila ispravna. Reklame su brzo postale viralne na društvenim mrežama, a čini se prema komentarima da su mnogi oduševljeni.

"Tko god je odgovoran za ovu marketinšku kampanju, trebao bi odmah biti promoviran u CEO-a", "Neplaćeni računi mogu pričekati. Dr. Squatch me zove", "Iz nekog razloga želim nabaviti gel za tuširanje Dr. Squatch", "Ova žena bi mogla prodati pijesak na plaži", "Je li to ona nas zavodi?", "Ovo je pametan marketing", "Upravo je naručeno 1000 bočica", "Odjednom trebam novi gel za tuširanje", "Izgleda da od sada koristim Dr. Squatch", "Tko god je ovo osmislio zaslužuje povišicu. Briljantno", "Dajte povišicu marketing timu", neki su od komentara.

Ako i vi želite kupiti proizvode Dr. Squatcha koje Sweeney reklamira, možete to učiniti preko službene stranice brenda ili preko njemačkog Amazona. Cijene proizvoda počinju od 17 eura naviše. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.