Pronašli smo 10 društvenih igara s vrhunskim ocjenama, isplati ih se kupiti

Foto: amazon.de/sve.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ZAHLADILO je, a svi znamo što to znači, više druženja s ekipom u zatvorenim prostorima. Da se to druženje ne bi svelo samo na igranje PlayStationa, Nintendo Switcha ili pak gledanje filmova i serija (iako nemamo apsolutno ništa protiv toga), predlažemo da se zabavite i društvenim igrama. 

Tih par sati proći će vam u odličnoj atmosferi uz neku od društvenih igara na našem popisu. Pogledajte kojih 10 smo izdvojili:

Gloomhaven

Prosječna ocjena: 8.7 (boardgamegeek)

Cijena: 1067.79 kn (možete je kupiti ovdje)

 

Gloomhaven je igra taktičke borbe u kojoj igrači preuzimaju ulogu lutajućih avanturista sa svojim posebnim skupom vještina i vlastitim razlozima putovanja u mračni kutak svijeta. Igrači moraju raditi zajedno da bi očistili prijeteće tamnice i zaboravljene ruševine.

U procesu će poboljšati svoje sposobnosti iskustvom i plijenom, otkriti nove lokacije za istraživanje i pljačku te proširiti priču koja se uvijek razgranava potaknuta odlukama koje donose. Ovo je igra s promjenjivim svijetom koja se u idealnom slučaju igra tijekom više sesija.

*Ova igra je na engleskom jeziku. 


Pandemic Legacy: Season 1

Prosječna ocjena: 8.6 (boardgamegeek)

Cijena: 733.26 kn (možete je kupiti ovdje)

Bolesti koje mutiraju šire se svijetom - može li vaš tim spasiti čovječanstvo? Pandemic Legacy je igra kooperativne kampanje sa sveobuhvatnom pričom koja se igra kroz 12 do 24 sesije, ovisno o tome koliko je vaša grupa uspješna u igri.

Igra počinje vrlo slično osnovnoj Pandemiji, u kojoj se vaš tim stručnjaka za borbu protiv bolesti utrkuje s vremenom kako bi putovali oko svijeta liječeći bolesti dok istražuju lijekove za svaku od četiri pošasti prije nego što izmaknu kontroli.

*Ova igra je na engleskom jeziku. 


Ark Nova

Prosječna ocjena: 8.6 (boardgamegeek)

Cijena: 430.90 kn (možete je kupiti ovdje)

U Ark Novoj planirat ćete i graditi moderan, znanstveno vođen zoološki vrt. Krajnji cilj igre je posjedovati najuspješniju zoološku ustanovu, a pritom ćete izgraditi ograđene prostore, smjestiti životinje i podržati projekte očuvanja vrsta diljem svijeta.

Igra ima oko 250 kartica sa životinjama, stručnjacima, posebnim ograđenim prostorima i projektima očuvanja vrsta, od kojih svaka ima posebnu vještinu.

*Ova igra je na engleskom jeziku. 


Terraforming Mars

Prosječna ocjena: 8.4 (boardgamegeek)

Cijena: 970.97 kn (možete je kupiti ovdje)

Natječite se sa suparničkim izvršnim direktorima kako biste Mars učinili nastanjivim i izgradite svoje korporativno carstvo. U ovoj igri idete u 2400. godine, kada čovječanstvo počinje teraformirati planet Mars. Divovske korporacije, sponzorirane od Svjetske vlade na Zemlji, pokreću goleme projekte za podizanje temperature, razine kisika i pokrivenosti oceana sve dok okoliš ne postane pogodan za stanovanje. 

U ovoj igri vi ste jedna od tih korporacija i radite sa suigračima u procesu teraformiranja, ali se natječete za dobivanje pobjedničkih bodova. 

*Ova igra je na engleskom jeziku. 


Through the Ages: A New Story of Civilization 

Prosječna ocjena: 8.4 (boardgamegeek)

Cijena: 419.90 kn (možete je kupiti ovdje)

U ovoj igri, kao što joj i ime govori, gradite civilizacije od prahistorije do modernih vremena. Vaša civilizacija prolazit će kroz mnoge promjene, mijenjat će se proizvodne jedinice, oružane snage, kulturni objekti i povijesne ličnosti. 

Možete graditi kakvu god civilizaciju poželite, ali uvijek morate imati na oku svoje protivnike. Igra je idealna za sve one koji žele ispisati svoju verziju povijesti. 

*Ova igra je na engleskom jeziku. 


Nemesis

Prosječna ocjena: 8.3 (boardgamegeek)

Cijena: 783.51 kn (možete je kupiti ovdje)

Preživite svemirski brod pun izvanzemaljaca, ali se čuvajte drugih igrača i njihovih planova. U igri se probudite u svemirskom brodu s još nekoliko "sretnika" nakon duge hibernacije. Pored vas se nalazi tijelo člana posade koji nije bio vaše sreće. Sjećanje o brodu, posadi ili misiji nemate jer vlada kompletna amnezija uzrokovana dugim snom. Ukratko, u banani ste. 

No najveći vas problem čeka kada izađete iz prostorije. Naime, niste sami. Brod su naselila nepoznata izvanzemaljska stvorenja o kojima ništa ne znate. Inspiracija za ovu igru bio je filmski klasik Alien. 

Cilj igre je da istrijebite izvanzemaljce i popravite brod te se vratite na zemlju. Osim toga, svaki od igrača ima jedan osobni tajni zadatak. 

*Ova igra je na engleskom jeziku


Scythe

Prosječna ocjena: 8.2 (boardgamegeek)

Cijena: 789.99 kn (možete je kupiti ovdje)

Scythe je igra građenja carstva koje se samo razvija, a postavljena je u alternativnu povijest. Radnja igre smještena je u vrijeme nemira 1920-ih godina u Europi. Kapitalistička državica grad poznata kao Tvornica zatvorila je svoja vrata, ali je privukla pozornost nekoliko obližnjih zemalja.

U ovoj igri svaki igrač predstavlja jednog lika iz jedne od pet frakcija Istočne Europe koji pokušavaju za svoju frakciju steći sreću i uzeti dio zemlje oko misteriozne Tvornice. Igrači osvajaju teritorij, regrutiraju, ubiru resurse, grade strukture i aktiviraju mehanizme. 

*Ova igra je na engleskom jeziku


Lost Ruins of Arnak

Prosječna ocjena: 8.1 (boardgamegeek)

Cijena: 539.99 kn (možete je kupiti ovdje)

Na nenaseljenom otoku u neistraženim morima istraživači su pronašli tragove velike civilizacije. U ovoj igri vodite ekspediciju da biste istražili otok, pronašli izgubljene artefakte i suočili se sa zastrašujućim čuvarima, a sve u potrazi za saznavanjem tajni otoka. 

Lost Ruins of Arnak kombinira izgradnju špila i smještanje radnika u igri istraživanja, upravljanja resursima i otkrićima. Uz tradicionalne efekte graditelja špila, karte se mogu koristiti i za smještanje radnika, a nove radničke radnje postaju dostupne dok igrači istražuju otok. Neke od ovih radnji zahtijevaju resurse umjesto radnika, pa će izgradnja čvrste baze resursa biti presudna. 

*Ova igra je na engleskom jeziku


Mysterium

Prosječna ocjena: 7.3 (boardgamegeek)

Cijena: 369.99 kn (možete je kupiti ovdje)

U 1920. godinama gospodin MacDowell, daroviti astrolog, uočio je nadnaravno biće čim je ušao u svoju novu kuću u Škotskoj. Okupio je eminentne medije svog vremena za izvanrednu seansu, a oni imaju sedam sati da stupe u kontakt s duhom i istraže tragove koji mogu pomoći pri otkrivanju okolnosti njegove smrti. Duh komunicira s medijima putem vizija koje su u igri predstavljene ilustriranim kartama. 

Mediji moraju dešifrirati slike da bi pomogli duhu da se sjeti kako je ubijen i svih detalja povezanih s ubojstvom. Ovo je timska igra u kojoj prevladavaju asocijativnost i intuicija igrača. 

*Ova igra je na engleskom jeziku


Sherlock Holmes - Carlton House

Prosječna ocjena: 7.9 (boardgamegeek)

Cijena: 449.99 kn (možete je kupiti ovdje)

Dobrodošli u kuću Carlton. Uživajte u luksuzu i riješite ubojstva. Vratite se na ulice viktorijanskog Londona, ali i krenite na potpuno nove lokacije u najnovijem izdanju linije Sherlock Holmes Consulting Detective: Carlton House & Queen's Park.

Kao i ranije objavljeni The Thames Murders and Other Cases, Carlton House & Queen's Park predstavlja deset uzbudljivih slučajeva, od kojih svaki igrače uvlači duboko u svijet Sherlocka Holmesa. Bilo da igrate solo ili s do osam mogućih igrača, potrebna vam je pamet da riješite slučajeve i pobijedite samog Holmesa!

*Ova igra je na engleskom jeziku