Jedan od najekskluzivnijih smještaja na svijetu dostupan je na Airbnb-ju

Foto: airbnb.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

RIJEČ je o poznatom imanju Kellogg Doolittle u pustinji Joshua Tree u Kaliforniji, jednom od najekskluzivnijih smještaja na svijetu. Sada je prvi put dostupno kao ekskluzivni smještaj na Airbnb-ju.

Čudo organske arhitekture

Kellogg Doolittle je čudo pokreta organske arhitekture. Gotovo svaki element, iznutra i izvana, ručno su izradili arhitekt Ken Kellogg i majstorski obrtnik John Vugrin. Remek-djelo organske arhitekture nalazi se u prekrasnom krajoliku nacionalnog parka Joshua Tree.

Kuća ne sadrži ravne linije ili pravokutne prostore

Kellogg je podigao organsku arhitekturu na novu razinu ovom izvanrednom kućom. Kuća Kellogg Doolittle ne sadrži ravne linije ili pravokutne prostore.

Umjesto toga, kuća se sastoji od 26 betonskih stupova od organskog materijala. Kuhinja i dnevni boravak protežu se oko milijun godina stare stijene, dok staklene ploče zaviru u širenje izlaska i zalaska sunca. 

Smješten na mirnom rubu nacionalnog parka Joshua Tree, kuća ima svoju privatnu stazu u netaknutom dijelu parka, samo nekoliko koraka od ulaznih vrata. 

Smještaj Kellogg Doolittle nudi privatnost i tišinu. Kuća ima tri spavaće sobe i sada može ugostiti šest osoba. 

Odmor u ovoj jedinstvenoj rezidenciji za minimalan broj noćenja (3) bi vas ukupno koštao 14.159 eura, plus naknade. Smještaj možete vidjeti ovdje.